Projenin tanıtım toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bakanlığın birçok verisini 41’inci projeleri olan Kolay İhracat Platformu’nda veri bankası olarak kullandıklarını vurguladı. Bakan Pekcan, platforma dair değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Kolay İhracat Platformu; kapsamı, niteliği, hedef kitle ve etki alanı, ayrıca içinde barındırdığı teknoloji itibariyle bugüne kadar tamamlanan tüm projelerin ötesine geçti. Bugünün küresel dijital ekonomisinde; bilgiyi doğru ve etkin şekilde kullanabilen, dijital ekonomi alanında doğru adımlar atabilen ülkeler ve şirketler öne geçiyor. Hedeflerimize ulaşmamız adına dijital ekonomiye en iyi şekilde adapte olabilmemiz gerekiyor.

Kolay İhracat Platformu ile dış ticaretimizde yepyeni bir döneme adım atıyoruz. Platform ile başta 90 bin ihracatçı ve 3 milyonun üzerinde KOBİ olmak üzere ihracat hedefi olan girişimcilerin tamamını hedefliyoruz. Bizim amacımız; ihracatı tabana yaymak, KOBİ'lerimiz ve girişimcilerimizin yanı sıra kooperatiflerimizi de ihracatçı yapmak, bu doğrultuda onların çalışmalarına destek olmak, yön vermek. Aynı zamanda da yeni alternatif pazar açılımları yapabilmek ve yeni ürün, tamamlayıcı ürün ve yan ürün ihracatını da desteklemek.”

Ticaret Bakanı; yaklaşık 1 aydır Kapıkule’de denenen gümrük kapılarına yönelik Randevulu Sanal Sıra Sistemi projesini de zamanla ülke genelinde yaygınlaştıracaklarını söyledi.