Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklikler getiren Kanun, 30671 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Değişikliğe göre; kıdem tazminatından gelir vergisi kesilen işçilere, dava açmalarına gerek kalmaksızın yapılan kesinti iade edilecek.





Kıdem tazminatından yapılan gelir vergisi kesintisinin iadesi için artık mahkemeye gidilmesine gerek kalmayacağı gibi, açtıkları davadan vazgeçenler de bu değişiklik kapsamında değerlendirilecekler.





Geçici Madde 89’da kullanılan ifade şöyle: ‘’27.03.2018 tarihinden önce karşılıklı sonlandırma sözleşmesi veya ikale sözleşmesi kapsamında ödenen tazminatlar, iş kaybı tazminatları, iş sonu tazminatları, iş güvencesi tazminatları gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlar üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen gelir vergisi, hizmet erbabının düzeltme zaman aşımı süresi içerisinde tarha yetkili vergi dairelerine başvurmaları ve dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri şartıyla 213 sayılı Vergi Usul Kanununun düzeltmeye ilişkin hükümleri uyarınca red ve iade edilir.





Bu madde hükümlerinden yararlanmak üzere vazgeçilen davalarla ilgili olarak yargılama giderleri ve vekalet ücretine hükmedilmez. Hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunan iade talepleriyle ilgili olarak bu madde hükmü uygulanmaz.’’