Antalya Valiliği himayesinde, Antalya Tarım Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Tuzlukçu ile Muratpaşa ilçeleri arasında ‘’GELİN KARDEŞ OLALIM’’ Projesi protokolü imzalandı.





Tuzlukçu bu kapsamda Türkiye genelinde 39 ilin 65 ilçesinden yapılan başvurular arasından desteklenmeye hak kazanan tek KONYA ilçesi oldu. 18 ilçe arasında yer alan ilçe bu değişimde önemli bir aşama kat etti.





Törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Milletvekili Kemal Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen ve Bakanlık Bürokratları katıldı. Protokol Kaymakamlar Mehmet İlidi ve Sedat Sırrı Arısoy ile İlçe Tarım ve Orman Müdürleri Mustafa Şener ve Erdem Özmen tarafından imzalandı. Kardeşlik protokolü 3 yıl yürürlükte kalacak.





Kaymakam Mehmet İlidi, ilçe halkının ve devletin el ele vermesiyle Tuzlukçu’nun kabuğunu mutlaka kıracağını söyledi. İlçenin bölgede örnek teşkil edecek yatırım ve gelişmeleri sağlayacağı konusunda inançlarının tam olduğunu dile getirdi.





İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şener de Tuzlukçu’da başlayan değişimi değerlendirdi. Şener, ‘’Seracılık konusunda, geçimini ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık sektörlerinden sağlayan ilçe halkı hızlı bir şekilde bilinçlendirilip, eğitilip, örgütlendirilecektir.





Yatırım finans kaynakları arasında seçeneklerimiz mevcuttur. Ziraat Bankası ile projelendirilmiş seraların kredilendirilmesi aşamasında iş birliğinin koordineli olarak gerçekleştirilmesi hususunda çalışma başlatılmıştır. Ayrıca KOP idaresine sunulacak güdümlü projeler ile destek alınmaya çalışılacak olup, eğitim faaliyetlerinin yine KOPTEYAP projeleri çerçevesinde başlatılması hedeflenmektedir.





Seracılığın ilçede yaygınlaştırılması ve geliştirilmesiyle birim alandan elde edilen gelirin tatmin edecek seviyelerde artması hedeflemektedir. Ayrıca genç nüfus göçünün de bu sayede engellenmesi, sürdürülebilir kazanç kapısının ilçe halkına açılabilmesi en önemli amaçlardandır.’’ dedi.





Mustafa Şener, Kaymakam Mehmet İlidi‘nin duyarlı ve kararlı tutumunun en büyük destek kaynağı olduğunu belirtti. Bu desteğin kendileri için azim ve motivasyon oluşturduğunu belirten Şener; ‘’Kaymakamımız Mehmet İlidi’ye şükranlarımı sunuyorum.’’ dedi.