AK Parti Karaman Milletvekili adayları Recep Konuk ve Recep Şeker Karaman Ziraat Odası, Karaman Din Görevlileri Derneği, KAİMDER ve Memur-Sen’i ziyaret etti.


AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer ile partililerin de katıldığı ziyaretlerde Karaman’da Ak Parti’nin koyduğu yüzde 80 oy hedefi için destek istendi. Konuk ve Şeker sivil toplum örgütlerini ziyaretlerinin ardından geçmişte Ak Parti’de görev alan eski teşkilat başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra milletvekili aday adaylarının da katıldığı bir toplantıya katıldı ve toplantıda birlik beraberlik mesajları verildi.




AK Parti Karaman Milletvekili adayları Recep Konuk ile Recep Şeker ilk olarak Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaretinin ardından Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu’yu ziyaret etti. Recep Konuk ve Recep Şeker daha sonra Karaman Ziraat Odası toplantı salonunda odanın meclis üyeleri, delegeleri ve çiftçilerle bir araya geldi.


 


Nazmi Ünlü, “Karaman 7 Haziran’da yeni bir tarih yazacak”


Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ın yaptığı kısa selamlama konuşmalarının ardından AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü Karaman’da Ak Parti olarak yüzde 80 oy hedefi belirlediklerini belirterek destek istedi. Ünlü konuşmasında; “Teşkilatlarımızın bütün kademeleriyle seçim çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürüyoruz. Çabalarımız ve halkımızın da desteği ile 2015 Genel Seçimleri’nde %80 başarıyı elde edeceğimize yürekten inanıyorum. Hemşerilerimize Yeni Türkiye’yi, adaylarımızı, yapacaklarımızı anlatıyoruz. 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidarın yanı sıra Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu elde etmek için gerekeni yapacağız. Karaman’a son dönemde yapılan yatırımlar ortada, bunlarla yetinmeyip daha büyük projelerin ilimize gelmesini sağlayacağız. Karaman 7 Haziran’da yeni bir tarih yazacaktır” dedi.


 


Recep Şeker, “Karaman marka şehir olma yolunda”

AK Parti Karaman 2. Sıra Milletvekili Adayı Recep Şeker’de yaptığı konuşmada, “Karaman marka şehir olma yolunda en önemli adımı sizlerle atacak. Bizlerde sizlerin yanında her zaman beraber çalışmaya, dertlerinizi dinlemeye, elimizden gelen çabayı göstermeye çalışacağız. Karaman’ın potansiyeli güzel, sorunları mutlaka var ama 12 yılda geldiğimiz noktada imkânlarımız var. Bu sorunları bizlere ilettiğinizde çözülmeyen sorun kalmayacağını düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki seçimler Türkiye’nin önünün açıldığı, sıkıntıların bittiği en önemlisi ise Karaman’ın bir marka şehir olması yolunda önemli adımlar atılmasına vesile olacaktır” dedi.


 


Recep Konuk, ”Biz ülkenin tarımsal üretimine çare bulacağız, çare olacağız”

Recep Konuk ise yaptığı konuşmasında, "Tarım sektörünün ürettiği mala talep daha da çok artacak. Peki, biz neredeyiz. Türkiye, Konya, Karaman, Anadolu nerede ona da bakmak lazım. Türkiye AK Parti hükümetleri döneminde dünyanın yedinci büyük tarım ekonomisi oldu. Bugün dünyadaki yedinci büyük tarım ekonomisi 61 milyar dolar gayri safi milli hasılaya katkı vermeye başladı. İnşallah 2023 hedeflerinde bu 150 milyara revize edilecek. Yani 150 milyar dolarlık gayri safi milli hasılaya tarım kesimi katkı verecek. Bugün yaklaşık 17 milyar dolar olan ihracatımız 40 milyar dolara ilerleyecek. İyide bundan bize ne diyebilirsiniz. İşte bunun katma değeri size gelecek. Sektörün üretimi artacak. Sektörün ürettiğine talep artmış olacak. Bunu çok değerli buluyorum. Yani biz 2023’e kadar üretimimizi yaklaşık üç kat artıracağız. Yani Karaman Ovası mevcut üretimini üç kat artırırsa rakama ulaşır. Bunun bereketinden kimler faydalanacak, üreticiler, çiftçiler faydalanacak. Yalnız şöyle bir şey var; üretim arttığında biz bu artıştan ne kadar pay alacağız. İşte tam bu noktada üreticinin katıldığı modeli sadece Karaman’a, Konya’ya Anadolu’ya değil, Trakya’da dâhil bütün ülkeye teşkil edeceğiz. Yani yaklaşık 17 milyon nüfusun gayri safi milli hasıladan aldığı payla değişime gideceğiz. Yani milli gelirden daha çok payı üreticilerde almış olacak. Nasıl olacak bu. Bu ürettiği maldan yani terekteki maldan pay alarak yapılacak. Bunu yapan ülkeler var. Mesela Hollanda bu işin öncüsüdür. Hollanda’da kurulan bir birlik bugün bu modeli çok iyi uygulamakla kalmadı. Kendi ortaklarına da çok ciddi bir kaynak aktardı. Biz bu modelleri biliyoruz. Yapmak istiyorsanız çare bulursunuz. Biz ülkenin tarımsal üretimine çare bulacağız, çare olacağız. Son 12 yıldır alınan o büyük ivmeyi daha da katlayacağız. Bunun nasıl yapıldığını, nasıl yapılabileceğini biz nazari olarak söylemiyoruz. Biz uygulamalardan geldik, uygulamanın içinden geldik. İnşallah bunun bereketinden de Karaman’ımız ziyadesiyle fayda görecektir” dedi.


 


Karaman Ziraat Odası’nı ziyaretinin ve çiftçilerle buluşmasının ardından Karaman Din Görevlileri Derneği’nde din görevlileriyle bir araya gelen Recep Konuk ve Recep Şeker ile beraberindeki Ak Partililer burada da Ak Parti’ye destek istedi.


 


Recep Konuk, Recep Şeker ve beraberindeki heyet daha sonra (Karaman İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Mezunları Derneği) KAİMDER’e geçerek burada sorunları dinledi. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan kendilerine iletilen sorunlara tek tek cevap verdi.  Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Tevfik Baran, dernek için yapımı süren yurt binası için destek istedi ve milletvekili adaylarına çalışmalarında kolaylıklar diledi. Milletvekili adayı Recep Şeker ise derneğin kurulmasında emeğinin olduğunu belirterek, KAİMDER’in her zaman yanlarında olacaklarını dile getirdi. Son olarak konuşan Milletvekili adayı Recep Konuk da yeni bir Türkiye için 400 milletvekiline ihtiyaç olduğunu vurguladı. Konuk, “Ülkenin bir yenilenmeye ihtiyacı var.  Bunu hep birlikte başaracağız. Sorumluluğu bize atmayın biz sizi seçtik sizi seçiyoruz demeyin biz sizinle beraber çalışacağız. Sıklıkla bir araya geleceğiz. Sadece Karaman’ın değil bölgenin isteklerine de cevap vereceğiz” dedi.


 


Recep Konuk, “Sivil Toplumun vereceği her ses daha güçlü Türkiye demektir”


Recep Konuk ve Recep Şeker’in KAİMDER ziyaretinden sonraki durağı ise Memur-Sen idi. Memur-Sen’de kalabalık bir katılımın olduğu programda sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Recep Konuk, “Sivil Toplumun vereceği her ses daha güçlü Türkiye demektir. Siyasete sivil toplumun elinin değmesi siyasetin gündemi ile milletin gündeminin buluşması demektir. Siyasette sivil toplumun beklenti ve hassasiyetlerinin dile getirilmesi ortak geleceğin ortak akılla inşa edilmesi demektir. AK Parti olarak biz hep birlikte Yeni Türkiye diyen bir partiyiz. O hep birlikte tarifinin içinde en önemli rol sivil toplumdadır, sivil toplumda olacak. Yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz ve Yeni Türkiye sivil toplumla yükselecek, sivil toplum güçlendikçe Yeni Türkiye’de güçlenecektir” dedi.


 


Recep Konuk, “Biz Laf üretmek Yerine İş Üreteceğiz”


Konuk konuşmasında ayrıca, “Karaman’ın sorunlarını biliyorum. Özellikle tarım ve ziraatla ilgili sorunlarını biliyorum. Bunların çözümlerini de biliyoruz. Dün elimizde olmayan o siyasi erki de aldığımız zaman birikimle siyasi erki bir araya getirerek gerçekten insanımızın daha da çok hissedeceği bir geliri inşallah bölgeyle, zeminle buluşturmuş olacağız. Aslında bu tür toplantılarda konuşulacak çok konu ve husus var. Ancak biz laf üretmek yerine iş üreterek konuşacağız.” dedi.


 


 


 


Mevlüt Akgün, “Bu Seçimde Ak Parti Karaman’da Güçlenerek Çıkacak”


Ak Parti Karaman Milletvekili adayları Recep Konuk ve Recep Şeker sivil toplum örgütlerini ziyaretlerinin sonrasında Karaman İl Teşkilatı tarafından organize edilen ve Ak Parti Eski İl Başkanları, Belediye Başkanları Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile Milletvekili Aday Adaylarının da davet edildiği toplantıya katıldı. Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’ün de katıldığı programda birlik beraberlik mesajları verildi. Mevlüt Akgün burada yaptığı konuşmada, bu seçimlerde Karaman’da Ak Parti’nin daha da güçlenerek çıkacağını belirterek teşkilat içerisinde birlik beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu ve Ak Parti’de daha önce görev almış ve halen görevleri başında olan tüm teşkilat mensuplarının özveriyle bu seçim çalışmalarında yer alması gerektiğini kaydetti. Akgün bu tür organizasyonların da sıklıkla gerçekleştirilmesi gerektiğini de ifade etti.