Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçe Görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada; Türkiye'nin tabana yayılmış ve hakkaniyetli bir vergi reformuna ihtiyacı olduğunu söyledi.





Mustafa Kalaycı, ülkenin ekonomik durumunu değerlendirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:





“FETÖ kumpasları, Gezi olayları, Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerinde hendek terörüyle birlikte tezahür eden işgal planları, onlarca insanımızın hayatına kasteden isyan denemeleri, güney sınırlarımız boyunca kukla terör devleti kurma girişimi, büyükşehirlerimizde hatta Ankara'nın göbeğinde patlatılan bombalar ve 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü, dayanılmaz boyuta yükselen şehit haberleri yakın tarihimizin adeta özeti niteliğindedir.





Ekonomimizi çökertme girişimleri etkisizleştirilmiştir. Türkiye, tüm yaşananlara rağmen dengelenme sürecinde en önemli kırılganlıklarından biri olan cari dengeyi gözeterek ve pozitif büyümeyi de işin içine katarak çok önemli bir performans sergilemiş, ekonomide ılımlı bir toparlanma sağlanmıştır. Önümüzdeki dönemde başta üretim, tasarruf, vergi, iş gücü piyasası, eğitim ve tarım gibi temel alanlarda yapısal önlemlerin büyük bir ciddiyetle hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. Daha fazla üretim, daha fazla ihracat, daha fazla istihdam ve daha fazla gelir için daha fazla yatırıma ihtiyaç vardır. Kayıtlı ekonomiye geçişin özendirilmesine yönelik tedbirler uygulamaya konulmalı ve KDV indirimi mali müşavirler için de mutlaka uygulanmalıdır.”





Maliye ve Gelir İdaresi teşkilatında çalışanların, kurum içi uzmanlık sınavlarının yapılmasını beklediklerini hatırlatan Konya Milletvekili Kalaycı; “Merkez-taşra uzmanı ayrımından vazgeçilerek gelir uzmanları ve defterdarlık uzmanlarının özlük hakları diğer kariyer uzmanlıklarla eşit hale getirilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.