Doğanhisar Kaymakamlığı ve girişimcileri öncülüğünde, İlçe Tarım Müdürlüğü ve KOP desteğinde gerçekleştirilen İstiridye Mantarı üretimini başlatmayı amaçlayan projede ilk hasat, Ramazan ayında 3 ton olarak gerçekleşti.

2017 yılında sunulan ve 2018’de onaylanan proje kapsamında; ilk etapta her biri 100 m2 olan 2 çadır ve 15 m2 soğuk hava deposu kurularak üretime başlandı. Demonstrasyon ve eğitim amaçlı ilk çadırlardan elde edilen ürün ücretsiz olarak dağıtılırken, üretici olmak isteyenlere de eğitim verilmiş olundu.



Yine KOP destekli 2.adımda; Doğanhisar Belediyesi’nin tahsis edeceği alanda 10 yeni çadır kurularak toplam sayı 12’ye çıkarılacak. İlk adımda eğitim alan üreticiler, bu çadırlarda İstiridye Mantarı üretmeye başlayacaklar. Lezzetli ve sağlıklı bir ürün olarak bilinen mantarın üretimi ekonomik olduğu için, kazancı oldukça yüksek.



AK Parti 26.Dönem Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ali Öztoklu ve İlçe Tarım Müdürü Ahmet Çoban, ilk hasat vesilesiyle bir araya gelerek İstiridye Mantarının tanıtımında bulundular. Bu projenin; Akşehir’den Taşkent’e kadar 17 ilçeye örnek olması ve yöreye önemli bir gelir kaynağı haline gelmesi hedefleniyor.