Başbakanlık Özelleştirme İdaresi ve APK Daire Başkanlığı görevlerinde bulunan, ismi anket ve temayül yoklamalarında ön plana çıkan İsmail Afşar, AK Parti’den Konya Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

 İsmail Afşar, sahip olduğu deneyimi ve akademik kariyerini siyasette de sürdürmek için AK Parti’den Konya Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Konya bölgesinde anket ve temayül yoklamalarında hep ön planda ismi olan İsmail Afşar’ı artık milletvekili olarak görmek isteyen vatandaşlar gerek  AK Parti Genel Merkezi ve Konya İl Başkanlığı’na yazdıkları mesajlarla gerekse sosyal medyadaki mesajlarıyla desteklerini şimdiden vermeye başladı. 


“BÖLGEMİZİN DAHA FAZLA TEMSİL EDİLMESİ LAZIM”


Afşar konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada 2023ve 2053 hedefleri açısından çok kritik olan bu seçimin önemine işaret ederek, “2015 seçimleri Türkiye için çok önemli bir seçim olacak. Bölgemizin TBMM’de daha fazla temsil edilmesi için aday olmaya karar verdim. Yeni Türkiye sürecinde Konya ve Akşehir’e büyük işler düşüyor. Yıllardır siyaset, ekonomi ve bürokrasiyi yakından tanıyan birisi olarak Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na layık bir oy oranını yöremizden çıkartabilmek için Konya’mızı daha iyi temsil edebilmek için bu yola çıktım. Geçmiş siyasi birikim ve tecrübemi Ak Parti için kullanmak istiyorum. Başta AK Parti’nin değerli yöneticileri olmak üzere bana bu süreçte halkımızın destek olmasını diliyorum. Akşehir bölgesini dinamiklerini iyi bilen ve yıllarca çeşitli görevlerde hizmet etmiş birisi olarak bölgemize ve Konya’ya faydalı olacağıma inanıyorum” dedi.


AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı İsmail Afşar, yaptığı açıklamada Ak Parti Konya Milletvekilli Aday Adaylığımı sosyal medya üzerinden paylaştığım günden beri, beni gerek telefon ile aramanızdan gerekse adaylığımı destekler mahiyette açılan facebook sayfasına gönderdiğiniz destek mesajlarından dolayı hepinize en içten teşekkürlerimi sunarım. Yıllardır siyaset, ekonomi ve bürokrasiyi yakından tanıyan birisi olarak


Bir söz vardır: “Hiçbir şey zamanı gelmiş bir fikirden daha güçlü değildir.” Beni tanıyanların yakından bildiği gibi 21 yıllık bürokratik ve siyasi geçmişimde hiç bir ayrım gözetmeksizin her zaman insanlara yardımcı olmaya çalışmışımdır. Benim için hayırlısını niyaz edecek kardeşlerimin ve büyüklerimin hayır duaları ile sonuç alacağımıza inancım tamdır.


Sevgili Dostlarım;


Sadece doğduğum büyüdüğüm ilçemin insanlarına değil, imkan verildiği taktirde sahip olduğum bilgi birikimi, beceri ve tecrübe ile tüm Konya’yı, ülkeyi, ümmet-i islamı ve mazlum insanları aşkla, şevkle kucaklayıp hizmet edeceğimden bir kez daha emin olabilirsiniz. Elhamdülillah bizler “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” diyen “En Sevgili”nin izinden gidenlerdeniz.


Vebalinizi taşımaya, hadiminiz olmaya her zamankinden daha çok hazır olduğuma ve emanetinize asla ihanet etmeyeceğime inanmanızı isterim.


Siz varsanız ben varım, siz olmadan menzile ulaşamayacağımı biliyorum.


Allah hepimizi Sıratı Mustakîm üzerine olan ve menzile ulaştıranlardan eylesin.


Hepinize en içten selam ve muhabbetlerimi sunarım. Hakkınızı helal edin.”


İSMAİL AFŞAR KİMDİR?


1969 Konya / Yunak doğumludur. Evli, 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.


1987-1992 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve  Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Missouri State University (A.B.D.) Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinde lisans, 1992-1994 yılları arasında da Ohio University, Akron (A.B.D.) yüksek lisans eğitimi almıştır.


1994-1997 Yılları arasında TBMM’de Milletvekili danışmanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Bakan Müşavirliği görevlerini yürütmüştür.


1997 Yılından beri çalıştığı Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Uzman ve Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.


2005 yılında Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi (Pankobirlik) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.


2011 Genel seçimlerinde AK PARTİ Konya Milletvekili Aday Adayı olmuştur.


Çeltik ilçesinde ailesine ait arazide tarımla da iştigal etmektedir.


Mesleki ve akademik hayatı boyunca Konya’nın kalkınma stratejileri, kırsal kalkınma konularında çok sayıda bilimsel çalışma ve fiili uygulamalarda bulunmuştur. mso-bidi-font-family:TimesNewRoman;mso-ansi-language:TR">