Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun, Türkiye’nin ihtiyacı olan nitelikli işgücünün yetiştirilmesinde anahtar rol oynadığının altını çizen Bakan Selçuk; Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstikrarlı büyümenin, ekonomik kalkınmanın merkezinde nitelikli insan gücü var. İş ve meslek sahibi vatandaşlarımızın emeği var. Ülkemizde nitelikli iş gücü yetiştirilmesi kapsamında, 4 milyonu aşkın vatandaşımıza meslek edindirme kurslarında mesleki beceri ve tecrübe kazandırıldı. Ayrıca bugüne kadar 1,3 milyon kişiye Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi.

Belge, sahipleri açısından belli bir mesleği yapmak için gerekli bilgi ve becerilere sahip olduklarını kanıtlıyor. Böylece onların iş arıyorlarsa iş bulmalarını, halen çalışıyorlarsa kariyerlerini ilerletmelerini kolaylaştırıyor. İşverenler açısından da çalışanların sektördeki güncel standartları yakalaması ve iyi uygulamalardan haberdar olmalarını sağlayarak verimliliği artırıyor.

Diğer taraftan; Meslek Yeterlilik Belgelerini, Türkçe’nin yanı sıra 6 dilde düzenlemeye başlayarak, nitelikli işgücümüzün yurt dışında istihdamı için ehliyeti haline getirdik. Mesleki Yeterlilik Belgesi, Avrupa’da geçerliliği olan tek ulusal sertifikamız.

Geçtiğimiz günlerde başlatılan TUYEP projesiyle ulusal yeterlilik sistemimizin kalitesini yükseltirken, asıl hedefimiz, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip nitelikli işgücüne sahip insan kaynağımızı artırmak. AB fonlarından bugüne kadar yaklaşık 21 milyon Avroluk bir kaynak kullanmıştık. Başlattığımız bu projeyle de 17 milyon Avroluk hibe desteği sayesinde, verdiğimiz kuruluşlar; ulusal meslek standartları ve ulusal yeterlilikleri geliştirecek veya revize edecekler.”