Kendi işini kurmak isteyen ve Girişimcilik Belgesi alan engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için İŞ-KUR tarafından yürütülen hibe programından yararlanan Halil Özgül, yavrulamak üzere olan 4 düvesine gözü gibi bakıyor.





Yarenler Mahallesinde ikamet eden Halil Özgül ve eşi, sütünden yararlanmak amacıyla bir düve beslemeyi planlarken İŞ-KUR’un hibe programından haberdar olarak proje hazırladılar. Girişimcilik Belgesini de alan Özgül, geçtiğimiz Haziran ayında aldığı ödemeyle 4 düve sahibi oldu ve öncelikle hayvanların döllenmesi işlemini tamamladı. Yemlerini özenle hazırladığı hayvanları beslemeye başlayan Halil Özgül ve eşi, hamile olan düvelerin 2 aya kadar yavrulamalarını bekliyor. Bakımlı oldukları ilk bakışta anlaşılan düvelerin yavrulamasıyla 4 buzağı elde edeceğini söyleyen ve önümüzdeki yıl da düveleri tekrar dölleterek toplam 16 hayvana ulaşmayı hedefleyen Özgül çifti; damızlık hayvanların sayısını artırarak elde ettiği süt miktarını çoğaltmayı, doğacak yavrulardan dana olanları ise 2 yaşına gelince satmayı planlıyor.





İŞ-KUR Akşehir Müdürü Türkan Pınar Çiğdem; Halil Özgül’ün başarılı bir örneğini teşkil ettiği hibe projesi için 2020/1 Başvuru Rehberi ve Formunun, İŞ-KUR’un internet sayfasında yayımlandığını hatırlattı. 50 bin liraya kadar hibe alarak kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin projelerini 18 Aralık 2019 tarihi mesai bitimine kadar İŞ-KUR’a vermeleri gerektiğini söyleyen Çiğdem; engelli ve eski hükümlü vatandaşların ekonomiye katılarak topluma kazandırılmalarını hedefleyen projeden yararlanmak isteyenlerin, İŞ-KUR Akşehir Müdürlüğünden her türlü bilgi ve desteği alabileceklerinin altını çizdi.