Pakdemirli, Bakanlığının resmi internet sitesinden paylaşılan açıklamasında; pandemi sürecinde otel, lokanta vb. toplu tüketim yerlerinde yaşanan talep daralması nedeniyle yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda patates ve soğan satışlarının gerilediğini, yaşanan gelişmelerin stokların artmasına ve fiyatların üretici aleyhine düşmesine neden olduğunu belirtti.

Bu durumun çiftçileri olumsuz etkilememesi ve stoklardaki ürünün ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) görevlendirildiğini aktaran Bakan Pakdemirli; üretimin yoğun olarak yapıldığı ve depolandığı illerden başlamak üzere Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilerden, 2020 yılı mahsulü olan patatesin, üretici örgütleri aracılığıyla 25’er kilogramlık çuvallar halinde, kilo başına 85 kuruş fiyatla satın alınacağını söyledi.

Aynı şekilde kuru soğan temin, tedarik ve dağıtım işlemlerine de başlandığının belirtildiği açıklamaya göre; Ramazan ayına girmeden önce illere sevkiyat işlemleri başlatılmış olacak ve alımı yapılan ürünler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla düzenli olarak yardım yapılan ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz olarak dağıtılacak.