ICC Türkiye Tahkim Günü Uluslararası Tahkim Konferansı’na Akşehir Ticaret Borsası’nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğru katıldı.





Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasında tahkimin önemine değindi. Hisarcıklıoğlu, ticaret ve yatırımın risk almak olduğunu, bir ihtilaf durumunda tarafsız, objektif, saygın, kuralları baştan net olarak konulmuş bir başvuru merciinin bulunmasının tüm tarafları koruyan bir unsur olduğunu söyledi.





Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da küresel ekonominin farklı kolları ile ilgilenen uzmanları, hukukçuları, akademisyenleri ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren konferansı, son derece önemli ve faydalı gördüğünü kaydetti.





ICC, hem gelişen hem de gelişmekte olan ülkelerde faaliyet gösteren ve Birleşmiş Milletlerde Gözlemci Statüsünü kazanmış tek iş dünyası organizasyonu olarak biliniyor. Kuruluş 100’den fazla ülkede, 45 milyondan fazla şirketi ve 1 milyardan fazla çalışanı temsil ediyor.