Akşehir’in Yüzünü Güldüren İhracatçı Firmaların Başarı Hikayeleri:





Gıda makineleri ve donanımları sektöründe imalat ve pazarlama için 2 ayrı firma kurarak yola çıkan Ali Çakır ve Mehmet Türkmen, önümüzdeki yıl 30.Kuruluş Yıldönümlerini kutlamaya hazırlanıyorlar.





Her ikisi de ilkokul mezunu olan ve çırak olarak başladıkları sektörde, kendi firmalarını kurdukları tarihten itibaren ihracata yönelerek bir başarı hikayesi sergiliyorlar. Ortaklardan Mehmet Türkmen imalatta, Ali Çakır da pazarlamada USTALAŞMIŞ olmalarına karşın, her iki firmanın yönetiminde de ortak sorumluluk alarak ihracat çıtalarını sürekli yükseltiyorlar.





Önceliğimiz Model Geliştirmek





Mehmet Türkmen; 1990 yılında başladıkları üretimde önceliği model geliştirmeye vermenin faydasını, ürünlerinin yüzde 60’ını yurt dışına satarak gördüklerini belirtiyor.






‘’Misyonumuz, kazanılmış değerleri koruyarak saygın, güvenilir ve yenilikçi hizmet sunmak. Marka, kalite ve güven sloganıyla hareket etmenin karşılığını, yurt dışı pazarlarda aranan bir marka olarak alıyoruz.’’

Mehmet Türkmen




Avrupa standartlarına uygun hammadde kullanılarak, 2 bin m2’si kapalı toplam 6 bin m2 alanda üretilen susam, tahin, helva, lokum, reçel, krokan ve çikolata makineleri; 5 kıtada 30’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor. İngiltere, Romanya, Ürdün, Irak, Lübnan, Cezayir, Tunus, Kuzey ve Güney Amerika ülkeleri ve Hindistan’a son günlerde Yunanistan ve Katar da eklenmiş. Ürünlerin yurt dışında tercih edilme nedenleri arasında, model çeşitliliği ve kalitenin yanı sıra, ürün teslim etme sürelerinin kısalığı da yer alıyor.





Güne Pervasız okuyarak başladıklarını söyleyen Ali Çakır ve Mehmet Türkmen’in kurduğu HMS-HETAMAK gibi firmaların başarı hikayelerini konu edinmemizin nedeni, Akşehir’e ve ülke ekonomisine sağladıkları döviz girdisi değil. Amacımız; yıllar önce, değişik sektörlerin mutfağından gelen hemşehrilerimizin, kararlılıkları ve vizyonları sayesinde kat ettikleri aşamaların, gençlerimize örnek olması.





Dünyaya bir Türk markasını daha tanıttıkları için HMS-HETAMAK ailesini kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.





HMS- METAMAK
HMS- METAMAK




HMS - METAMAK
HMS - METAMAK