Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, hibe programına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Türkiye’nin bin 560 farklı noktasına yüksek hızlı şarj istasyonları kurulması için 300 milyon TL bütçeli hibe programını başvuruya açtıkları bilgisine yer verdi.

Önümüzdeki yıllarda elektrikli araç sayısındaki artışa paralel olarak, şarj istasyonlarının sayısında da hızlı bir artış olması gerektiğine dikkat çeken Bakan Varank’ın duyurduğu destek programı ile hızlı şarj istasyonu kurulumuna hibe verilecek. Yatırımcılar, programdan istasyon başına 250 bin liraya kadar destek alabilecekler. Yerli malı ünitelere ise yüzde 20 ilave destek sağlanacak.

Yatırımcılar, sarjdestek.sanayi.gov.tr adresinden programa başvuru yapabilecekler. Başvurular, 15 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek.

Bugün henüz gelişiminin başında olan şarj istasyonu sektörünün, 2030 yılında yaklaşık 1,5 milyar dolar yatırımla kurulan 165 binin üzerinde şarj soketinin işletildiği büyük bir sektöre dönüşeceği tahmin ediliyor.