Tarım ve Orman Bakanlığı’nın KOP kapsamındaki illerde hayvancılık işletmelerine sağladığı yüzde 50 hibe desteği için son başvuru tarihinin 31 Mart 2019 olduğu hatırlatıldı.





Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki illerde hayvancılık yatırımlarına devlet desteği sağlanacak. Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazetede yayımlanarak 1 Ocak 2019'dan itibaren yürürlüğe giren yüzde 50 hibe desteğini, Tarım ve Orman Bakanlığı yürütecek. Destekleme kararı; mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modem hayvancılık işletmelerine dönüştürülmesi için yapılacak yatırımlarda geçerli olacak.Destek programı 2019-2023 yıllarında uygulanacak.





İşletmesi en az bir yıldır aktif olan, Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı yetiştiriciler; büyükbaş için en az 10, en çok 50 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için ise en az 100, en çok 200 baş anaç kapasiteli yeni ahır ve ağıl yapımı veya tadilatı, damızlık boğa veya koç-teke alımı ile gübre sıyırıcı sistemi ve süt sağım makinesi alımlarında yüzde 50 hibe desteği alabilecek.





Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası resmi internet sayfasından yapılan duyuruda; ödemelerin Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacağı, destekleme tutarının binde 2'si oranında banka tarafından hizmet komisyonu alınacağı bilgisine yer verildi.