Haftalar sonra bugün, 4 saatlik bir süre için yürüme mesafesine uymak koşuluyla evlerinden çıkmalarına izin verilen 65 ve üzeri yaş grubu vatandaşların bir kısmı; Akşehir Belediyesi’nin açık vezne uygulamasıyla emlak vergilerini ödemek için Belediye binası önünde sıra oluşturdular.





Salgın tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kesintisiz devam ettirildiği 65 ve üzeri yaş grubuna, uzunca bir sürenin ardından ilk kez bugün 11:00-15:00 saatleri arasında sokağa çıkma serbestliği tanındı. Akşehir Belediyesi’nin, bu yaş grubundaki vatandaşların emlak vergilerini ödeyebilmeleri için aynı saatlerde açık vezne bulundurulacağı şeklindeki duyurusu üzerine bazı vatandaşlar Belediye binasına gelerek sıraya girdiler. İçeriye tek tek alınmaları için isim listesi oluşturulurken; bekleyen vatandaşları isim okuyarak çağıran ve aynı zamanda sosyal mesafe kuralına uymaları yönünde uyaran tek bir Zabıta görevlisi olması dikkat çekti.





Diğer taraftan, Belediye’nin bu uygulaması ve çağrısı, birçok vatandaş tarafından talihsiz bir gaf olarak değerlendirildi. Haftalar sonra ilk kez evlerinden çıkma fırsatı verilen vatandaşların bu sınırlı serbestliğini, Belediye’nin vergi tahsilatı için değerlendirme düşüncesini fırsatçılık olarak nitelendiren bazı hemşehrilerimiz; “Tahsilat aracını mahalle mahalle gezdireceklerini duyurmuşlardı. İnsanların gelir dahi elde edemedikleri bu dönemde ilk fırsatta vezne açarak vergi ödemeye davet etmek, şık bir hareket değil” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.





Bazı vatandaşlar da düşüncelerini; “Doğalgaz ve su dağıtım şirketlerini bünyelerinde barındıran belediyeler Askıda Fatura uygulaması yaparken bizim belediyemizin Açık Vezne uygulaması yapması, kötü bir şaka olsa gerek” cümleleriyle paylaştılar.