Müsteşar Yardimcisı Hacı Ali Özel, AK Parti’den 27.dönem Konya milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 1969 Yunak doğumlu olan Özel, Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölimü’nü bitirdikten sonra, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nce düzenlenen ve Avrupa Kamu Yönetimi Akreditasyon Birliği tarafından akredite edilen Yüksek Lisans programını  tamamlayarak Kamu Yönetimi Uzmanı oldu.



Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce Avrupa Birliği alanında düzenlenen programı başarıyla bitirerek Avrupa Birliği Uzmanı unvanını kazandı. Eti Bakır A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcılığı, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı, Başbakanlık'ta Daire Başkanlığı, Müsteşar Yardımcılığı ve 2017-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı 'nda Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.



 "Memur Suçları ve Memurların Yargılanması" konulu tez çalışması, "Parasal Birlik ve Türkiye Ekonomisi ile "Kopenhag Siyasi Kriterleri ve Türkiye'nin Durumu" isimli araştırma ve incelemesi bulunan Özel, evli ve 3 çocuk babası.