Konuya ilişkin açıklamaya göre; borçlarını ödemekte güçlük çeken ortaklara sağlanan kurumsal yapılandırma olanağı çerçevesinde, kredi borçlarının defaten ödenmesi durumunda birikmiş temerrüt faizinin tamamı silinecek.

Ayrıca, yapılan düzenleme ile taksitlendirmeden yararlananların da 2017 ve daha eski vadeye ait kredi alacaklarındaki temerrüt faizinin tamamı silinirken, hesaplanacak yeni borç tutarı, hiç peşinat ödenmeksizin 24 aya kadar taksitlendirilecek. Taksit sayısı; yüzde 10 oranında peşinat ödenmesi halinde 36, yüzde 20 oranında peşinat ödenmesi halinde 48, yüzde 30 oranında peşinat ödenmesi halinde ise 60 aya kadar artırılacak.

2018-2020 vadeli kredi borçlarının taksitlendirilmesi durumunda, yapılandırma tarihindeki borç tutarı da aynı şekilde; yüzde 10 oranında peşinat ödenmesi halinde 36, yüzde 20 oranında peşinat ödenmesi halinde 48 ve yüzde 30 oranında peşinat ödenmesi halinde ise 60 aya kadar taksitlendirilecek.

Taksitlendirilen alacaklara faiz işletilmeyecek. Yine taksitlerin vade tarihleri arasında azami 1 yıl olacak ve taksitler, tutarları eşit olacak şekilde düzenlenecek.