Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan açıklamada; verilecek destek ile engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına, engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmanın amaçlandığı belirtildi.

Duyuruya göre; engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine, engellinin işe yerleştirilmesi ile işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı meslek eğitimine ve korumalı işyeri desteğine yönelik projeler desteklenecek.

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler, projelerini 18 Aralık 2020 tarihine kadar hazırlayıp bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla teslim edebilecekler.

Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin de projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine iletmeleri gerekiyor. Proje Başvuru Rehberi, Yönetmelik ve Genelgeye; İŞKUR internet sitesi https://www.iskur.gov.tr/duyurular/2021-1-donemine-iliskin-proje-basvurulari-basladi/ linki üzerinden ulaşılabiliyor.