Doğrugöz Belediye Başkanlığını sürdüren MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai, 1-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Nasreddin Hocayı Anma ve Mizah Günleri kapsamında kendi başkanlığı döneminde yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.


Başkan Fedai yapılacak anma ve mizah günlerinde konser, tiyatro, panel, orta oyunları gibi birçok etkinliğin halka açık ve ücretsiz olacağını vurguladı. Fedai yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Yaptığımız anket çalışmalarında gördük ki son 12 yılda yapılan festivaller vatandaşlarımızı tatmin etmemiştir. Gerek festival alanının tercih edilen yerin uygun olmaması, gerekse de yapılan etkinlikler halka indirgenememiştir. Bu nedenle biz ilk olarak projemiz kapsamında festival için kurulan panayır alanının değiştirilmesi öngördük. Öyle ki mevcut panayırların kurulduğu alanda kadılar kadısı Nasreddin Hocamızın ebedi istiratgahının yanı olması ve mezarlık alanında  kurulan panayırların hem dinimizce hem de etik olarak  uygun  olmaması nedeni ile, festivallerde kurulan panayırlarımızın  yerini değiştirip Anıt alanına  götürmek düşüncesindeyiz. Yine yaptığımız bazı anket çalışmaların da panayırların yüksek fiyattan Akşehirli esnafımıza pazarlandığını görmekteyiz”


MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı ve Doğrugöz Belediye Başkanı Osman Fedai Festivaller kapsamında, panayırların yerini değiştirilip en uygun alan olan Anıt meydanına taşımayı hedeflediklerini ayrıca Akşehir’in merkezine festival havasını yaymayı hedeflediklerini belirtti, Fedai  “Mevcut festival alanı görünüm itibari ile hem hoş durmuyor, hem de Akşehir ile özdeşleşen büyük şahsiyet Nasreddin Hoca’nın itibarına gölge düşürüyordu, ayrıca Akşehirli esnaflarımız da konu dahilinde çeşitli sıkıntılarla mücadele ediyordu,  öyle ki esnaflarımıza stantlarımız yüksek fiyatlardan kiralanıyor ve bu şekilde de mağdur ediliyordu. Yine alan tercih edilen yer sebebi ile tarihi arastadaki esnaflarımız iş göremez duruma düşüyordu, bu nedenlerden dolayı biz festival alanı için Akşehir’in merkezi sayılan Anıt Alanı’nı düşündük. Burada yapacağımız festival alanında stant kiralamak isteyen esnaflarımıza maliyetine pozitif milliyetçilik yaparak öncelikli olarak Akşehir esnafına stant kiralayacağız. Yine esnaflarımızın en büyük şikayetleri arasında yer alan dışarıdan gelen esnaflara öncelik tanımayacağız ayrıca dışarıdan gelen esnaflar için Akşehir’de olmayan  ve yöresel ve kültürel özellikler taşıyan ürünleri tanıtma  şartı koyacağız. Böylelikle Akşehirli esnafımız mağdur edilmeyecek ve festivallerde gerekli maddi kaynaklarını sağlayacak”dedi.


BAŞKAN FEDAİ; KONSERLER ÜCRETSİZ YAPILACAK


Yaptığı açıklamada konserlere de değinen MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai yapılacak olan konserlerin açık hava tiyatrosu ve stat alanında yapılacağını ve toplamda 7 ulusal sanatçının yapacağı konserlerin tamamen halka açık olup ve ücretsiz yapılacağını söyledi. Konserler hakkında detayda veren Fedai “festivaller kapsamında ulusal bazda sanatçılarla gerçekleştireceğimiz konserlerimiz olacak. Gelen sanatçılarımızın konserleri tamamen ücretsiz olarak yapılacak. Ayrıca mahalli sanatçılarımıza da  konserler kapsamında geniş yer verilerek, mahalle konserleri düzenlenerek Akşehir  genelinde bir festival havası  yaratılacak” dedi.


NASREDDİN HOCAYI DÜNYAYA ANLATACAĞIZ


Nasreddin Hoca’yı en iyi şekilde tanıtmak için çalışmalar yapacaklarının altını çizen Osman Fedai “Yapılacak olan festivallerimiz de tek konserler ve eğlencelerin dışında  Hocamızı dünya  ve Türkiye  basınına  anlatacağımız panellerimiz  yapılacak. Bu kapsam da Hocamızın mizahi kişiliğinin yanı sıra filozofluğu, zekası ve toplumda kabul görmüşlüğü de işlenerek sadece Hoca’nın Akşehir’e ait olduğu anlatılarak Hocamıza sahip çıkılacak” dedi.


NASREDDİN HOCA FUTBOL TURNUVASI DÜZENLENECEK


MHP Akşehir Belediye Başkan Adayı Osman Fedai festival kapsamında her dal da çalışmalar yapılacağını söyleyerek “Eski bir futbolcu ve güreşçi olarak her anlamda spor ve sporcuya da Akşehir’imiz de sahip çıkacağız. Geçmiş zamanlarda Akşehir’in asla unutmadığı maçlar oldu. Kurtuluş Savaşı döneminde alınan kararlar bir futbol müsabakasında ortaya atıldı. Bu nedenle tarihle günümüzü sentezlemek adına Festivallerimiz kapsamında Atatürk ve Nasreddin Hoca Futbol turnuvası düzenleyerek büyük takımlar Akşehir’imize davet edilip müsabakalar yapılarak hem tarihe vurgu yapılacak hem de geçmişten günümüze bir sentez yapılacaktır. Böylelikle son 12 yılda değer kaybeden Akşehir Futboluna artı değer kazandırılacaktır” dedi.


AKŞEHİR’DE HER MEVSİM FESTİVALLER ve ANMA GÜNLERİ DÜZENLEYEREK EKONOMİYİ CANLADIRACAĞIZ


Osman Fedai “Dönemler içinde Akşehir’de yapacağımız festivaller ve anma günleri ile Akşehir  halkını bu anlamda doygunluğa  ulaştıracağız.  Bu kapsamda kiraz festivalinin yanı sıra Akşehir’in önemli değerlerinden biri olan Seyyid Mahmut Hayrani İçin de anma etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra Akşehir’e has olan kiraz festivali düzenleyerek kiraz üreticisin sesi olacağız ve yine 30 gün boyunca Ramazan etkinlikleri düzenleyerek İslam şuuruna yakışan etkinlikleri düzenleyerek Akşehir ve çevresinde yaşayan halkımızı Ramazan ayı boyunca etkinliklere doyurup, eskilerde olduğu gibi Ramazan ayının önemini yeni yetişen neslimize indirgeyeceğiz” dedi.