Akşehir MHP Belediye Başkan Adayı ve Doğrugöz Belediye Başkanı Osman Fedai Akşehir’e bağlı Gözpınarı köyünde MTA tarafından açılan sıcak su kuyularında incelemelerde bulunarak yetkililerden bildi aldı.


 MTA yetkilileri MHP Akşehir Başkan Adayı Osman Fedai’ye konuya ilişkin bilgi verdiler. Konu kapsamın da bir açıklama yapan Akşehir MHP Belediye Başkan Adayı Fedai Akşehir ve Gözpınarı için sıcak suyun bulunması son günlerin kayda değer ve değerlendirilmesi gereken bir konu olduğununun altını çizdi.


 Fedai yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ MTA yetkililerinden aldığım bilgilere göre Gözpınarı Köyümüzde MTA tarafından açılan kuyularda yaklaşık 2200 metresinde sıcak suya rastlandı. 2200 metrede bulunan sıcak suyun taban ölçümleri suyun derece sıcaklığı 103 derece ve bulunan jeotermal su yukarı kısma 63 derece sıcaklıkla çıkmakta.  Suyun debisi ise saniyede 30 litre olarak belirlendi. Su debisinin saniyede 15 litresi artezyenden kendiliğinde çıkmakta. Kendiliğinden çıkan suyun kokusu itibari ile kükürtlü olduğu belirtildi.  MTA yetkililerinin bize aktardığı bilgilere göre Konya civarında çıkan jeotermal sular arasında en yüksek sıcaklık ve debiye sahip bir sıcak su kaynağımız olduğudur.  Bu bilgileri aldıktan sonra biz çalışma ekibimizle toplanarak Akşehir Belediye Başkanı olmam durumumda sıcak su kaynağının nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda çeşitli çalışmalar yaptık. Konuya dair uzman ekibimizle yaptığımız toplantılarımızda bölgemizde kaplıca tesisleri jeotermal turizm yapılacağı konusunda fikri birliği sağlayarak çalışmalarımızı başlattık. Konu ile ilgili projelerimiz tamamlandı. Bu alanın değerlendirilmesi, gerek Gözpınarı halkı için, gerekse bölge halkımız için istihdam sağlayabileceği gibi vatandaşlarımızın ekonomik kazanç sağlamasına da neden olabilecek türdedir. Bunun yanı sıra yapmayı düşündüğümüz jeotermal tesislerle çeşitli yerleşkelerden de, vatandaşlarımızı buraya tatil, sağlık ve tedavi amaçlı gelebilecekleri de gün gibi aşikârdır. Burada yapmayı planladığımız tesislerimiz hem Gözpınarı, hem de Akşehirli vatandaşlarımız için son derece önemli gelir kaynağı olacaktır. Biz belediyeciliğimiz döneminde bu işin takipçisi olmak istiyoruz. Tek çalışmamız ekonomiyi kalkındırmak açısından bu değil;  ilçemiz ve ilçemize bağlı bir çok belde ve köylerde tarihi turizme önem verip yurt içi ve yurt dışın turist kafilelerini bölgemize çekmeye çalışacak yer altı kaynaklarımızı da değerlendirilecek ve en önemlisi sanayileşmeye çok önem verip Akşehir ve çevresinin  en büyük sıkıntısı olan işsizliği en aza indireceğimizden emin olabilirsiniz.”