Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu bünyesindeki tutuklu ve hükümlüler, Covid-19 salgının başladığı Mart ayından bu yana geçen 3 aylık sürede, sağlık çalışanları için toplam 15 milyon maske ve 100 ton kolonya ürettiler.





Maskenin yanı sıra sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu tek kullanımlık tulum, hastane ürünleri, spanç ve gözlük üreterek salgınla mücadeleye önemli destek veren İşyurtları Kurumu tarafından hijyen ve temizlik malzemesinde de üretim kapasitesi artırılarak, ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların gayretleriyle başarılı sonuçlara imza atıldı. Kurum son 3 ay içerisinde; 100 ton kolonya, bin ton sıvı el sabunu, 600 ton sıvı bulaşık deterjanı, 561 ton yüzey temizleyici, 82 ton cam temizleyici, 700 ton çamaşır suyu, 202 ton yağ çözücü ve 5 ton oda spreyi üretimi gerçekleştirdi.





Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu; onarıcı adalet kapsamında, ceza infaz kurumlarımızdaki hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim, sosyal sorumluluk ve mesleki eğitim programları düzenliyor. Türkiye genelindeki ceza infaz kurumlarında 323 İşyurdu Müdürlüğü bulunuyor. Bu müdürlüklerde mobilyadan tekstile, tarım ve hayvancılıktan inşaat ve onarım işlerine, sosyal tesis işletmeciliğinden hediyelik eşya ürünlerine kadar 180'den fazla işkolunda her yıl ortalama 60 bin hükümlü ve tutuklu işbaşında mesleki eğitim alıyor.