İhtiyaç sahibi ailelerin elektrik tüketimlerine verilecek destekten yararlanmak için başvuru gerekip gerekmediği konusundaki belirsizlik devam ediyor.





İhtiyaç sahibi ailelerin aylık 150 kilowatt saate ve 80 TL’ye kadar olan elektrik tüketimlerini artık devlet üstlenecek. Verilecek desteğin miktarı ise hanedeki kişi sayısına göre belirlenecek. İki kişiye kadar olan hanelerde faturanın 40 TL’si, 3 kişilik ailelerde 53 TL’si, 4 kişi olması durumunda 66 TL’si devlet tarafından karşılanacak. 5 kişi ve üzerinde bu miktar 80 TL olarak ödenecek.





Uygulamanın 15 Şubat itibariyle başlatılacağı, bu tarihten sonra kesilen faturalar için ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı öğrenildi. Dolayısıyla fatura ödeme noktası olarak PTT şubeleri seçilecek. Ödeme esnasında hak edilen destek tutarı gişe memuru tarafından belirtilecek. Destek ödemesi, her aileden belirlenen bir kişinin adına PTT’ye yatırılacak.
Uygulamadan yaklaşık 2,5 milyon ailenin yararlanacağı söylenirken, destek almak için başvuru gerekip gerekmediği henüz netleşmiş değil. Evde tedavi gören kronik hastalar için aylık 200 TL elektrik tüketim desteği daha önce uygulamaya konulmuştu. Yararlanabilmek için de sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıflarına başvurulması istenmişti. Ancak yeni başlayacak olan uygulama için böyle bir bilgi ya da genelge vakıf şubelerine ulaşmış değil.





Ödemelerin, vakfın kayıtlarına göre ihtiyaç sahibi olduğu bilinen aileler üzerinden planlanabileceği ya da önümüzdeki günlerde başvuru için duyuru yapılabileceği değerlendiriliyor.