Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan, satış bedeli ve ecrimisil ödemelerinin ertelenmesine dair tebliğ 31107 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.





Yayımlanan tebliğ; Hazine taşınmazlarının tarım ve hayvancılık amacıyla izinsiz kullanımından kaynaklanan, erteleme dönemi içerisinde tahsil edilmesi gereken ecrimisillerin ödeme sürelerinin başvuru şartı aranmaksızın erteleme süresi kadar ertelenmesi ve herhangi bir zam veya faiz uygulanmaksızın taksitlendirilerek tahsil edilmesine olanak sağlıyor. Buna göre; 1 Nisan-1 Temmuz 2020 tarihleri arasındaki dönemde tahsili gereken bedeller için vade tarihinden itibaren 3 aylık süre tanınmış oldu.





Satış bedeli için de uygulanacak olan ertelemeyle; hak sahiplerinden, İdarece yapılan satışa esas tebligat tarihinden itibaren en geç üç ay içerisinde peşinat veya satış bedelini ödemesi gerektiği bildirilenlerden son ödeme tarihi erteleme dönemi (1 Nisan-1 Temmuz 2020) içerisinde olanlar ile daha önce taksitli satış sözleşmesi imzalananlardan taksitlerinin vade tarihi erteleme dönemi içerisinde olanların ödeme süreleri, başvuru şartı aranmaksızın erteleme süresi kadar ertelenecek ve herhangi bir zam veya faiz uygulanmaksızın taksitlendirilerek tahsil edilecek. Erteleme süresinin sona erdiği tarih ilk taksit tarihi olmak üzere taksitlendirme yapılacak.





Daha önce taksitli satış sözleşmesi imzalayan hak sahiplerinden 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle vadesinde ödenmeyen ikiden fazla taksiti bulunmayanlar da satış bedeli ertelemesinden yararlanabilecekler.





Tarım ve hayvancılık amacıyla kullanılan Hazine taşınmazlarından ecrimisil bedelleri henüz belirlenmemiş olanlar için de işlemler, hasat ve sezon dönemi ile zamanaşımı süresi de dikkate alınmak üzere ertelendi.