İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) faaliyetleri kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük Helal Fuarı’nın 7.’si, Dünya Helal Zirvesi ile eş zamanlı olarak yapıldı.





İstanbul Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, 14 bin m2 sergi alanı içerisinde gerçekleştirilen organizasyonda; 35 farklı ülkeden katılım sağlayan 316 yerli ve yabancı firma stant açtı. Yiyecek-İçecek, Gıda İşleme Makineleri, Ambalaj ve Paketleme, Kozmetik ve Kişisel Bakım, İslami Tekstil ve Muhafazakar Moda, Sağlık Turizmi ve Eğitim gibi sektörlerin temsilcileri tarafından açılan stantların yer aldığı fuarı, yaklaşık 40 bin kişi ziyaret etti.





Akşehir’in ihracatçı firmalarından Uğurluoğlu Bitkisel Yağ standında bir kez daha yerli ve yabancı sektör temsilcileriyle buluşan Europevital markalı ürünler ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekerken, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Tataristan Ticaret Bakanı Taliya Minullina de standı ziyaret edenler arasındaydı. Fuar süresince yaptıkları temaslardan çok memnun olduklarını belirten Hikmet Uğurluoğlu; “Şimdilik 95 çeşit bitkiden yağ üreterek gıda ve kozmetik sektörlerine hammadde sağlarken, birçok ülkede rağbet görmesini sağladığımız Eoropevital markalı perakende ürünlerimizin yurt içinde de dağıtımını yapıyoruz. Şimdilik 95 diyorum çünkü sayıyı artırmak için bugünlerde dahi çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.





Fuarla eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Dünya Helal Zirvesi de; katılımcı sektörlerin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan ve yeni teknolojiler ile yeni pazarların ve eğilimlerin değerlendirildiği konferanslara ev sahipliği yaptı.