Adalet ve Kalkınma Partisi Akşehir İlçe Teşkilatı Akşehir’e getirilmesi düşünülen doğalgaz konusunda yeni bir açıklama yaptı


Doğalgazda gelinen son durumun değerlendirildiği açıklama şöyle:


“İlçemize doğalgaz dağıtımı yapılması hususunda bugüne kadar üç defa ihaleye çıkılmış ancak firmalar kârlı bulmadıkları için ihaleye iştirak etmemişlerdir. Konya Milletvekili Dr. Mustafa Baloğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs ve Akşehir Belediye Başkanı A.Kadir Oğul bu konuyu görüşmüşlerdir. Gerekli görüşmeler neticesinde Konya’nın doğalgaz dağıtımını yapan Gaznet firması ile bağlantı sağlanarak Gaznet’in dağıtımını yapması istenmiştir. Gaznet firması da Akşehir Belediye Başkanımızdan ilçenin yerleşim planını ve gerekli diğer dokümanları alarak fizibilite ve projelendirme çalışmalarına başlamış bulunmaktadır.


Adsız Kasabamıza kadar iletişim hattı gelmiş olan doğalgazdan, yakın bir gelecekte halkımız ve sanayicilerimiz faydalanmış olacaktır.


Hava kirliğinin önlenmesi bakımından çok önemli olan doğalgaz, sanayicilerimiz ve TİSAN da imalat yapan Şekerleme- Lokumcu gibi gıda üreticilerimiz için maliyetlerin düşmesi, rekabet edebilme imkanlarının artması bakımından da önemli bir enerji kaynağıdır.


İzalasyonu iyi yapılmamış konutların ısıtılmasında ekonomik bir sistem olmayan doğalgaz sistemi, izalasyonu iyi yapılmış konutların ısıtılmasında ve mutfak-banyo kullanımında da çok ekonomik bir enerji kaynağıdır.


Yeni yapılan konutlarda izalasyon sorunu olmamakla birlikte, daha önceki yıllarda yapılan konutlarda izalasyona çok önem verilmediği için ısı kaybının önlenmesi için mantolama yapılması ısıtma maliyetlerinin düşürülmesi bakımından da çok önemlidir.


Halkımızı doğalgaz ile tanıştırmak ve en kısa sürede bu hizmeti sunmak bizim olmazsa olmazımızdır.”