Diyanet İşleri Başkanlığı, 3 farklı pozisyon için toplam 9 bin 500 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu.





Başkanlığın resmi internet sayfasında yayımlanan duyuruya göre; 3 bin Kur’an kursu öğreticisi, 6 bin imam-hatip ve 500 müezzin kayyım alınacak. Boş kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacak. Lisans-ön lisans yapmış ya da yapmamış lise mezunlarının da başvurabileceği müezzin kayyım pozisyonu için Hafız olmak şartı aranıyor. Diğer pozisyonlar için İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulu, İlahiyat Ön Lisans ya da İlahiyat Fakültesi mezunları başvurabilecekler.





Kur’an kursu öğreticiliği için bayan olmak, tüm pozisyonlar için 2018 KPSS (B) grubundan en az 50 puan almış olmak gerekiyor. Öğrenim durumuna göre istenen puan türleri şöyle:





Lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122. Başvurular 7-15 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak.





https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden sınav başvuru programı aracılığı ile 4-B sözleşmeli alımı sınav başvuru formu doldurulacak. Formu dolduran adaylar, istenen belgelerle birlikte il ve ilçe müftülüklerinden başvurularını onaylatacaklar.





Yurtdışında bulunan veya askerlik görevini yapan adaylar için, istenen belgelerin getirilmesi kaydıyla üçüncü şahıslar başvuru işlemini gerçekleştirebilecekler.