Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) kapsamında hazırlanan ‘’İmalat Sanayinde Dijitalleşme’’ temalı proje teklif çağrılarının yayınlandığını açıkladı.





KOSGEB, akıllı dijital teknolojilerin imalat sanayi sektöründe yaygınlaşması amacıyla KOBİ’lere destek sağlayacak. Bu teknolojilerle ilgili ürün ve çözüm geliştiren KOBİ’ler, imalat sanayi sektörüyle ilişkili 6 dijital teknolojiden birini veya entegre çalışmak kaydıyla birkaçını birlikte içeren ürün/yazılımlarında katma değer arttırıcı iyileştirmeler yapmak ve/veya geliştirdikleri ürün/yazılımlarını ticarileştirmek için proje sunabilecekler.





Proje sunulabilecek alanlar; “Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayinde Kullanımı”, “İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti”, “İmalat Sanayinde Akıllı Sensör Teknolojileri”, ‘’İmalat Sanayinde Otonom Robot Teknolojileri’’, “Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri” ve “İmalat Sanayinde Siber Güvenlik” olarak belirlendi. Proje başvuruları www.kosgeb.gov.tr sayfasından online olarak yapılabilecek ve desteklenecek projeler, Seçici Kurul tarafından belirlenecek.





Teknoloji geliştiricisi KOBİ’lere yönelik çağrı kapsamında işletme başına 300 bin TL’si geri ödemesiz, 350 bin TL’si teminat karşılığı geri ödemeli olmak üzere toplam 650 bin TL’ye kadar destek verilecek. Akıllı dijital teknolojileri imalat süreçlerine katmak isteyen KOBİ’ler için ise bu rakam; işletme başına 300 bin TL’si geri ödemesiz, 700 bin TL’si teminat karşılığı geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon TL’ye kadar çıkabilecek.





İstihdam Seferberliği:





Önceki gün, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanı için ön müracaat talebinde bulunan firmaların yetkilileriyle bir araya gelen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Emin Makascı, bugün de Akşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğru ile birlikte İstihdam Seferberliği Kampanyası hakkında bir basın toplantısı düzenleyecek.





'’Burası Türkiye, Burada İş Var’’ sloganıyla yürütülecek olan kampanyayla ilgili bilgilendirmenin yapılacağı toplantı, saat 14:00’de Akşehir TSO’nda gerçekleştirilecek.