Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda büyüyen ve kamuda istihdam hakkı kazanan bin 343 genç için tercih işlemleri 1 Haziran’da başlıyor.





Yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun, Bakanlığın internet sitesinde yayınlandığını bildiren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; tercih sürecinin 15 Haziran’a kadar devam edeceğini ve tercihlerin e-Devlet üzerinden yapılabileceğini söyledi.





Bu yerleştirme ile birlikte bugüne kadar 54 binden fazla gencin atamasının gerçekleştirilmiş olacağını belirten Bakan Selçuk; “Devlet korumasındaki çocukları eğitimlerinin her aşamasında destekliyor, gelecek kaygısı yaşamamaları için istihdamda olmalarını önemsiyoruz. Gençlerimizin iş hayatına başlayarak ülkemizin kalkınması ve büyümesine katkı sağlaması son derece mutluluk verici. Evlatlarımızı kamuda istihdam ederek ailemizi büyütmeye ve onları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.





Tercih kılavuzuna https://www.ailevecalisma.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabilecek, tercihler de www.turkiye.gov.tr e-Devlet üzerinden yapılabilecek.