Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturmak amacıyla Çiftçi Bilgi Sistemi’nin hayata geçirildiğini duyurdu. Üreticiler, 7 gün 24 saat aktif olacak mobil sistemle uzmanlara ulaşarak sorunlarına anında çözüm bulabilecekler.





Sürdürülebilir tarımsal üretim ve üreticinin rekabet edebilirliğini sağlamak amacıyla tarımı stratejik bir sektör olarak ele aldıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; Konya tarım ve hayvancılığının bir bütün olarak kalkınması, ilerlemesi ve üretim kapasitesinin artırılması için ilgili kurum, kuruluş ve çiftçilerle işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi.





Çiftçi Bilgi Sistemi aracılığıyla Konyalı üreticiler; arıcılık, bağcılık, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, güvenilir gıda, meyvecilik, sulama ve gübreleme, tarımsal destekler, tarla bitkileri ve sebzecilik konularında tarımsal eğitim taleplerini, hastalık ve zararlılarla ilgili sorunlarını 7 gün 24 saat 0534 271 78 48 üzerinden Whatsapp, SMS ve telefon aracılığıyla iletebiliyorlar. Üreticilerden gelen talepler, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın uzman ekipleri tarafından incelenerek, en kısa sürede çözüme kavuşturuluyor.