6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 3542 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazetede yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan konuya ilişkin açıklamada; “Karara göre; hak sahipliği bazında destek sağlanacak kredi anapara tutarı için üst limit, Güçlendirme Kredisinde 50 bin liradan 80 bin liraya, Konut Yapım, Konut Edindirme, İşyeri Yapım ve İşyeri Edindirme Kredilerinde de 125 bin liradan 200 bin liraya yükseltildi” ifadelerine yer verildi. Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda; bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı ise 625 bin lira yerine 1 milyon lira olarak uygulanacak.

Gelişmeye dair bir değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; “Yapılarını kentsel dönüşüm kapsamında yenileyen vatandaşlarımız için KDV indiriminden sonra attığımız bu yeni adımla ülkemizin tamamında deprem dönüşüm sürecini daha da hızlandırarak vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli yuvalara kavuşturmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.