Son zamanlarda yaşanan zamlarla birlikte üyelerinin alım gücünün zayıfladığını ve gelirlerinin ciddi anlamda düştüğünü belirten Akşehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Er, tarifelerde artış yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Ahmet Er, konuya ilişkin açıklamasında; “Odamızı ziyaret eden berber kuaför esnafımız, sıkıntılarını gündeme getirip zam taleplerini Yönetim Kurulumuza aktarmışlardır. Biz de Yönetim Kurulu olarak fiyatlar konusunda çevre il ve ilçelerde fiyat araştırması yaparak tespit ettiğimiz en azami fiyatları üst birliğimize aktardık ve kendi zam talebimizi ilettik. Halkımızdan ve müşterilerimizden özür dileyerek yeni tarifelerimizi uygulamaya koyuyoruz, hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Akşehir Berberler ve Kuaförler Odası’ndan alınan bilgiye göre; bayan kuaförlerinde saç kesme 50, fön 30, maşa 60, topuz 100, pedikür 80, makyaj 50, saç boyama 125, nişan başı 400, gelin başı 700 lira oldu.

Erkek berber ve kuaförlerinde ise saç kesme 30, sakal tıraşı 20, saç yıkama 15, fön 15, saç sakal yıkama komple 75, yüzeysel cilt bakımı 75, saç boyama 100, evde hasta tıraşı 100 ve damat tıraşı 250 lira olarak belirlendi.

Akşehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Er, yazılı açıklamasında; Oda üyelerinin cezalı duruma düşmemeleri için fiyat listelerini edinmeleri gerektiğini de hatırlattı.