Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.


Başkan Oğul, mesajında gazetecilik mesleğinin zorluklarına değinerek şunları kaydetti:



“Kamuoyuna bilgi akışını doğru ve tarafsız şekilde yapmaya çalışan ve bu uğurda gecesini gündüzüne katarak zor şartlarda mesleğini icra etmeye çalışan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.



Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Kanun'un 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle her yıl 10 Ocak tarihini Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutluyoruz.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk,’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” sözünde de olduğu gibi gazetecilik mesleği, çağımızın en dinamik ve saygın mesleklerinden biri olup, kamuoyunun doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesinde en önemli ögelerden biridir.



Basın kuruluşlarımız ve mensubu olan gazeteciler; gecelerini gündüzlerine katarak, kar, yağmur, sıcak, soğuk demeden, yeri geldiğinde en tehlikeli durumlarda dahi canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmeleri ile toplumu doğru bilgilendirme görevlerini yerine getirmektedirler. Özellikle yerel basınımız daha zor koşullarda bu görevlerini ifa etmektedir.



Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunun ortak sesi gözü ve kulağı olan ve yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti yapan değerli yerel ve ulusal basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü bir kez daha kutluyor, ebediyete intikal eden tüm basın çalışanlarını rahmetle anarak,  ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”