Akşehir Belediyesi tarafından Perşembe Pazarı civarında bir bina yapılarak yöresel ürünlerin satılacağı Yöresel Ürün Pazarı hizmete açıld



Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, hizmete açılan Yöresel Ürün Pazarı’nda sadece Perşembe günleri yoğurt, peynir ve benzeri ürünlerin satıldığını belirterek “Yöresel Ürün Pazarı’mız haftanın 6 günü boş atıl olarak durmaktadır. Hiçbir il ve yerde olmayan bu Yöresel Ürün Pazarı’mız üretici kadınlarımızı bekliyor” dedi.

Başkan Oğul, Yöresel Ürün Pazarı’nın üretici kadınlar için kaloriferli, sıcak bir ortamda krom ve çelik masa ve dolaplarla, hijyen bir mekanda, ürettikleri ürünlerin satılıp ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla açıldığına vurgu yaparak “Bu Pazar üretici kadınlarımızın hiçbir ücret ödemeden haftanın her günü ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlamaları için bir Belediye hizmeti olarak sunuldu” diye konuştu.

Yöresel Ürün Pazarı’nın işlevsel hale gelmesinin ve burada bir Pazar oluşturulması görevinin kadınlara ve kadın derneklerine düştüğünün altını çizen Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Akşehir Belediyesi bir mekan oluşturdu. Artık sıra sivil toplum örgütlerinde. Kadınları örgütleyerek üretim yaptırarak bu pazara getirilmesi ve ev ekonomilerine katkı yapılması sağlanmalıdır. Böyle bir mekan istense de kiralanamaz ama Akşehir Belediyesi bu mekanı ve hizmeti ücretsiz olarak sunuyor” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, bu mekanın atıl ve boş kalmaması gerektiğini söyleyerek Yöresel Ürün Pazarı’nın üretici ile alıcıyı buluşturan, otantik ürün ve eşyalar üretildiğinde turistlere satış yapılan bir yer olması gerektiğini belirtti.