Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Belediyesi tarafından uygulanan ve çöplerin poşetli sistemle evde ayrıştırılarak akşamları dışarıya çıkartılıp toplanması uygulamasının beğenilip beğenilmediğini anketle Akşehir halkına sorulması gerektiğini belirtti.


Akşehir’de Katı Atık, Düzenli Depolama ve Ayrıştırma Tesisinin hizmete girmesi ile ilçe genelindeki çöp konteynerleri kaldırılarak, çöpler evde ayrıştırılarak poşetle ve geceleri dışarıya çıkartma uygulaması yaklaşık 2 yıldır başarıyla sürdürülüyor.



Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, bu sistemin oturup oturmadığını, çöp konteyneri istenilip istenilmediğini yapılacak bir anketle ev- ev apartman- apartman Akşehir halkına sorulduktan sonra kara verilmesi gerektiğini söyledi.



Başkan Oğul “Modern bir çöp toplama sistemi olan poşetli sistemde evler ve apartmanlar plastik çöp konteynerleri alıp, kedilerin ve köpeklerin çöpleri deşmesi önlenebilir. Belediyeler tarafından da plastik çöp konteynerleri alınıp evlere ve apartmanlara hediye edilerek çöpler bu konteynerlere konularak deşilmesi önlenebilir. Yakma sistemi ile elektrik üretilmesini istiyorsak, ambalaj atıklarının geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılmasını istiyorsak çöpleri ayrıştırarak poşetli sistemle toplamalıyız. Tüm gelişmiş ülkelerde ve şehirlerde çöpler bizim uyguladığımız bu sistemle toplanmaktadır. Akşehir’i tekrar geriye götürmeye ve köy havasına bürümeye kimsenin hakkı yoktur. Akşehir’in %80 alıştığı ve başarıyla uyguladığı çöplerin poşetli olarak ayrıştırılarak gece toplanma sistemini %20’lik bir kesim için değiştirmeyelim” dedi.