4 Kasım 2020 tarihinde başlayan çalışmaların devam ettiği bölgede incelemelerde bulunan Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Belediye Başkanı Salih Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Emin Makascı, OSB Müdürü Murat Balaman ve Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü M. Ozan Küçük; inşaat firması yetkililerinden bilgi aldılar.

Çalışmalara dair bir açıklama yapan Kaymakam Ahmet Sait Kurnaz; “Çok genç bir OSB olan Akşehir OSB’miz, kısa sürede OSB alanını tamamlayarak genişleme alanına geçmiştir. Burada genişleme alanının alt yapı çalışmalarını inceledik. Çok hızlı ilerleyen inşaat çalışmalarımız var. Akşehir OSB’miz hızlı bir şekilde büyümektedir. Biz de müteşebbis heyeti olarak buna elimizden gelen katkıları sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Salih Akkaya da konuşmasında; “İnşallah 2021 Kasım ayı sonunda bu çalışmalar bitmiş olacak. Bu pandemi döneminde bile OSB’mize çok yoğun bir ilgi var ve bu bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Şu anda buradaki 37 parselin tamamı tahsis edilmiş durumda. İnşallah bu alt yapı biter bitmez müteşebbisler inşaat çalışmalarına başlayabilecekler. Burası dolunca, yolun karşı tarafında Büyükşehir Belediyemiz ve Belediyemizin ortak projesindeki alanın 900 bin metrekarelik bölümünün de OSB’mizin ikinci genişleme alanı olması için çalışmaları başlattık” diyerek emeği geçen yetkililere teşekkür etti. Başkan Akkaya, Akşehir OSB’nin önümüzdeki yılın Ekim ayı itibariyle doğalgaza kavuşacağının da müjdesini verdi.

Yaklaşık 3 ay sonra elektrik alt yapısıyla ilgili ihalenin yapılacağını belirten Akşehir TSO Başkanı Ahmet Emin Makascı; “Önümüzdeki yılın Kasım ayı gibi buradaki alt yapı çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz. Şu anda parsellerin neredeyse tamamı tahsis edilmiş durumda. Akşehir’de sanayileşmenin bu kadar hızlı ilerlemesi hepimizi mutlu ediyor. İnşallah ikinci genişleme alanımızı da en kısa zamanda kullanılabilir hale getirmek en büyük önceliğimiz” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.