Akşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve içinde peynir yoğurt, zeytin, tereyağ gibi süt ürünlerinin yanı sıra ev hanımları tarafından evlerde yapılan pasta kek kurabiye bulgur makarna gibi ürünlerinde satılacağı Yöresel Ürün Pazarı açıldı.



Akşehir Belediyesi tarafından yaptırılan; hijyenik bir ortamda peynir, yoğurt, zeytin gibi ürünlerin yanı sıra Akşehirli hanımların ürettiği yöresel ürünlerinde satılacağı Yöresel Ürün Pazarı hizmete başladı.

Akşehir Belediyesi tarafından Perşembe Pazarı civarında yaptırılan Yöresel Ürün Pazarı, 1230 metrekarelik kapalı alana sahip. Yöresel Ürün Pazarı, bodrum artı iki kat olarak inşa edildi. Pazarın en alt katında bodrum ve depo bulunurken onun üstünde Yöresel Ürünlerin satılacağı kapalı bir alan ile tuvaletler, üst katında ise kafeterya bulunuyor.

Hizmete başlayan Yöresel Ürün Pazarı’nı ziyaret eden Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, pazarda satış yapan satıcılarla ve hanımlarla sohbet etti. Pazar yeri ile ilgili görüşleri dinleyen Başkan Oğul “Bugün itibariyle Akşehir Yöresel Ürün Pazarımızı açtık. Yıllardır Akşehir’imizde köylülerimizin ürettiği yoğurt peynir gibi gıda ürünleri dışarıda açıkta satılıyordu. Kışın soğukta yazında sıcakta bu ürünler satılırken hem ürünleri satan üreticiler hem de alışveriş yapan hemşerilerimiz sıkıntılar yaşıyorlardı. Bu sebeple böyle hijyenik ve kapalı bir Yöresel Ürün Pazarı’nın yaparak Akşehir’imize kazandırdık. Yöresel Ürün Pazarımızın Akşehir’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu pazarımız haftanın 7 günü şehrimize ve bölgemize hizmet edecektir” diye konuştu.

Akşehir’de hizmete başlayan Yöresel Ürün Pazarı’nda; yoğurt, peynir, zeytin, tereyağ gibi gıda ürünlerinin yanı sıra kadınlar tarafından evlerde yapılan makarna, tarhana, bulgur, salça, pasta, kek gözleme vb. yöresel ürünlerinde satılarak haftanın yedi günü ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen ev hanımlarına hizmet vermesi hedefleniyor.

Pazarda satış yapan üreticilerde böyle bir pazara kavuşmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’a teşekkür edip, bu tür güzel çalışma ve hizmetlerin devamını beklediklerini söylediler.