Akşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İzzettin Yayla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen “Nefes Kredisi” kampanyası kapsamında Akşehir Ziraat Bankası ve Deniz Bank şubelerine eşit miktarda mevduat aktarımında bulunulduğunu ve üyelerin 10 katına kadar düşük faizle bir yıl vadeli olarak bu fırsattan yaralanabileceklerini söyledi.


Verilecek kredi hakkında bilgi aktaran Başkan Yayla;” Ülke ekonomisinde önemli yer tutan küçük ve orta ölçekli işletmelerin içinde bulunduğu finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği liderliğinde, oda/borsa katılımıyla bir proje oluşturuldu.


Akşehir Ticaret Borsası üyelerinin finansman sıkıntılarını gidermek amacıyla Borsamız mevduatlarından her iki bankamıza da eşit miktarlarda aktarımda bulunduk. Bunun sonucunda üyelerimiz on katına kadar uygun faizli kredi kullanabilecekler. İlgili taahhütnameler Kurumumuzca imzalandı. Bu projenin tüm üyelerimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


TOBB kanalıyla iki banka ile anlaşılan aylık 0.83, yıllık 9.9 faizle sunulan kredi uygulamasının 12.12.2016 pazartesi günü itibariyle başlayacağı ve KOBİ’lerin kredi maliyetini ciddi oranda düşürmesi ön görülüyor.