Akkaya: “Yıllardır özlemi çekilen Oto Galericiler sitesi ve oto açık pazarı tüm bölge halkımızın hizmetine sunularak galerici esnafımızın pazarları genişleyerek ticaret hacmi artacaktır.”


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA">Akşehir ‘de olmayan ve ihtiyaç duyulan Galericiler sitesi ve oto açık pazarını yasal düzenlemelere uygun olarak gerçekleştireceğini söyleyen Akkaya, bu proje ile Akşehir’in ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacaklarını belitti.


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA"> 


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA">Oto galericilerin daha uygun bir mekana taşınmasının ve bir araya getirilmesi gerektiğini belirten Akkaya, bazı galericilerimizin kaldırım üzerinde zor şartlarda ticaret yaptıklarını, engelli vatandaşlarımız içinde bu durumun zorluklar oluşturduğunu söyledi. Akkaya, “Ayrıca şehir içinde vatandaşlarımızın kullanımına ayrılan kaldırımların, ikinci el oto galerilerinde satışa sunulan araçlar yoluyla görüntü kirliliği kaldırılmış, hem de LPG’li araçlar yönünden güvenlik doğrudan sağlanmış olacak” dedi.


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA"> 


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA">Büyük bir sıkıntı olan şehrin giriş ve çıkışların düzenlenmesinde galerici esnafımızın bir site içinde toplanması gerektiğini belirten Akkaya, “sitenin tamamen dolması ile rahatlıkla işyerlerini gezme fırsatına kavuşan vatandaşlarımız güvenli bir alışveriş imkanınada sahip olmuş olacaktır” dedi.


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA"> 


"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA">AKŞEHİR OTO PAZARINA KAVUŞUYOR


"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA"> 


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA">Akkaya, oto pazarı hakkında da şu bilgileri verdi: “Böylece galericiler sitesine paralel olarak kurulacak olan açık oto pazarı ile sektörde bir bütünlük sağlanacaktır. Bir araya gelecek olan esnaflarımız bölgeye hitap ederek ticaret hacimlerini genişletebileceklerdir.


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA"> 


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA">Coğrafi yapı bakımından bölgenin bir ticaret merkezi durumuna gelen Akşehir’e Oto galericiler sitesi ve Açık oto pazarının kurulmasıyla ilçe olmasına rağmen örnek bir şehir konumunda ilerleme sağlanacaktır. Galerici esnafımızın bir araya gelmesiyle oda, dernek, birlik ve kooperatif kurma imkanları doğacak, sorunlarını tek bir ağızdan dile getirebileceklerdir. Sorunlarının çözüme kavuşması konusunda daha hızlı yol alacaklardır.


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA"> 


mso-fareast-font-family:"MS Mincho";color:black;mso-fareast-language:JA">Böylece oto galericilik mesleğine ciddi bir düzen de gelmiş olacaktır. Uzun vadede sektörümüz daha da kazançlı çıkacak. Çünkü bölgesel konumda yer alan Akşehir’imize yakın yerleşim merkezlerinden gelen vatandaş sayısı artacaktır.  Açık Oto Pazarının Pazar günü kurulmasıyla dışarıdan ve şehrimizde araçlarını satmak isteyen alıcı-satıcı ilişkileri kurulacaktır. Pazar Günü açık oto pazarına gelen tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek iş yerlerinin açılması ve bu işyerlerindeki ticaretle şehrimiz ekonomisi daha da canlanacaktır. Burada bir nebze istihdama da katkı sağlanmış olacaktır.”