Akşehir Belediyesi tarafından başlatılan projeyle; düzenli bir geliri bulunmayan vatandaşlardan 55-65 yaş arası olanların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için belirlenen aylık destek ödemeleri, Vakıfbank işbirliğinde ‘Sosyal Destek Kartı’ ile banka hesaplarına yatırılmak suretiyle yapılacak.

Projenin başlaması ve anlaşmalı banka ile protokol imzalanması vesilesiyle Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Salim Sağdıç, Akşehir Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Cemil Uygur, Vakıfbank Akşehir Şube Müdürü Ali Necmettin Can, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ve Belediye Meclis üyeleri katıldı.  

Projeye ilişkin bilgi veren Akşehir Vakıfbank Şube Müdürü Ali Necmettin Can; “Akşehir’de yaşayan ve muhtaçlığı tespit edilen ihtiyaç sahibi kişiler, belediyemiz tarafından belirlenerek bize bildirim yapılacak ve bu kişilere kart çıkartılacak. Bu kart sayesinde de bizim ATM’lerimizden diledikleri zaman nakit çekimlerini yapabilecekler” dedi.

Seçim çalışmaları sırasında vatandaşlara deklare edilen bir projeyi daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:

“Konunun mahremiyetine istinaden; kart verdiğimiz insanların haklarını korumak ve rencide etmemek adına, mütevazi bir programla bu projemizi hayata geçirelim istedik. Vakıfbank’la imzalayacağımız sözleşmeyle projenin startını vermiş olacağız. Kartlar sahiplerine, ilgili Müdürlüğümüz tarafından, aynı hassasiyetler gözetilerek ulaştırılmaya başlandı.

55-65 yaş arası düzenli geliri olmayan vatandaşlarımıza düzenli bir aylık verebilmek için karınca kararınca hesaplamalar yapıldı. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sağ olsun zaten devletimiz veriyor. Biz de geliri olmayan, çalışamayan 55-65 yaş arası vatandaşlarımızı öncelikli hedef kitle olarak belirledik. İlk yaptığımız tespitlere göre 84 ailemizin kartları hazırlandı. Biz her ay, Belediye olarak belirlenen miktarları bankaya aktaracağız. ATM’lerden istediği zaman o parayı çeken vatandaşımız ihtiyacını görmüş olacak.

Bu noktada, Vakıfbank Şube Müdürümüz nezdinde Vakıfbank ailesine teşekkür ediyorum. Kartlarımızın, ihtiyaç sahibi ailelerimize hayırlı olmasını, bu ödeneklerimizin bereketli olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Akşehir Belediyesi ve Vakıfbank arasında protokol, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve Vakıfbank Akşehir Şube Müdürü Ali Necmettin Can tarafından imzalandı.