Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan ‘Kim 500 Kitap İster’ kampanyasına bir destek de Akşehir Belediyesi’nden geldi.


Akşehir Belediyesi, kampanyaya destek kapsamında 18 ayrı romandan oluşan 250 kitap alarak ilçe genelindeki 13 liseye armağan ediyor. Kitapların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmesi ile ilgili olarak Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın makamında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Başkan Akkaya’nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve Şube Müdürü Bilal Eği de katıldı.


Böylesine anlamlı bir kampanyaya destek vermekten dolayı mutlu olduklarının altını çizen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkayaİlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından ‘Kim 500 Kitap İster’ kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında da İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bizi ziyaret ederek bu kampanya kitap temini noktasında destek talep ettiler. Bizde yaklaşık olarak bedeli 2.500 lira olan bir meblağ ile kitap desteği sağladık. Bu destek ile 13 tane lisemize 18 ayrı kitaptan oluşan kitap hediye ediyoruz. Yaz tatilinde öğrencilerimizin tatili boş geçirmemeleri, kitap okuyarak zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri ve kültürlerini artırmaları anlamında bu kampanya önemli. Ben bu vesileyle böyle güzel bir kampanya düzenledikleri için Milli Eğitim Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu tür kültürel özellikle de kitap okumayı teşvik edecek faaliyetlerde, kitap okuyacak gençlerimizi insanımızı artıracak kampanyalarda her zaman destek vereceğimizi kendilerine ifade ediyorum. Bu kampanyadan dolayı da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca bu vesileyle de 2013-2014 eğitim öğretim döneminde çalışarak yorulan ve tatili hak eden karne alan tüm öğrencilerimize güzel ve sağlıklı bir tatil dönemi diliyorum” dedi.


Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’te, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın göreve geldiğinden bu yana kültürel faaliyet ve kampanyalara destek verdiğine vurgu yaparakKim 500 Kitap İster kampanyası kapsamında Müdürlüğümüze sağladığınız 250 yakın kitap desteğinden dolayı sizlere öncelikle teşekkür ediyorum.  Başkanımızla daha önce görüşüp bir fikir birliğine varmıştık. Okullarımızın kütüphanelerinde güncel romanlar maalesef pek bulunmuyor. Öğrencilerimizin ekonomik durumları da bu romanları almaya pek müsait değil. Başkanımızdan bu yönde bir ricamız oldu. Sağ olsun Başkanımızda bu konuda bize destek verdiler. Edebiyat öğrencilerimizce tespit edilen 18 ayrı en güncel romanlardan aldık ve 13 tane lisemize bu romanlarımızı dağıtacağız. Yaz tatilinden başlamak üzere öğrencilerimiz bu kitapları okullarından temin edebilirler. Bu kitapların teslim edilmesi ile dönüşümlü olarak öğrencilerimiz bu kitapları okuyabilecekler. Sayın Belediye Başkanımız göreve başladığı günden itibaren gerek konferans veren hocalarımızı şehrimize getirerek, gerekse de bu tür kampanyalarımıza destek vererek kültürel faaliyetlere ne kadar önem verdiğini göstermektedir. İnşallah kendisinin Başkanlığı döneminde Akşehir Öğrencileri ve Eğitim Öğretim kurumları çok fazla destek alacaklar. Ben tekrar Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.