Projeyi açıklayan Ak parti Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Yüksek mühendis Salih Akkaya, Akşehir’de birçok önemli hizmete imza atacaklarını belirterek, tarihi Arasta çarşısının yenilenmesi ve tarihi görkemine yeniden kavuşturulması projesini büyük bir proje olarak gördüklerini ve heyecanla projenin uygulanmasını başlatacaklarını söyledi.


mso-bidi-font-family:Verdana;color:black;mso-fareast-language:JA">AKŞEHİR TARİHİ AÇISINDAN DÖNÜM NOKTASI


mso-bidi-font-family:Verdana;color:black;mso-fareast-language:JA">Projenin Akşehir tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu kaydeden AK Parti Belediye  Başkan adayı Dr. Yüksek Mühendis Salih Akkaya, projeyi tamamlayabilmek için var gücüyle çalışacaklarını  dile getirdi. Ekonomiye ve istihdama önemli katkılarda bulanacak projenin daha kaliteli, yaşanabilir mekanlar ortaya çıkaracağını ifade etti. Bölgede tarih ile bütünleşmiş yeni mekanlar ile alternatif bir turizm destinasyonunun ortaya çıkacağını vurgulayan Akkaya, bölgede tarihi, kültürel ve mimari özelliği olan Arasta’nın restore edilmiş olacağını söyledi.


mso-bidi-font-family:Verdana;color:black;mso-fareast-language:JA">GÖRKEMLİ GÜNLERİNE GERİ DÖNECEK


mso-bidi-font-family:Verdana;color:black;mso-fareast-language:JA">Çalışmayla hem Akşehir’i geçmişteki görkemine kavuşturmayı, hem de ticareti, turizmi, kazançları artırmayı amaçladıklarını kaydeden Akkaya, “bu taşın altına elimizi değil başımızı koyduk’’. Bu çalışmalar zahmetli ve aynı zamanda emek isteyen bir çalışmadır. Kararlılıkla yola çıktık. Bu projeyle Arasta çarşısı tarihteki güçlü ve görkemli günlerine geri dönecek” diye konuştu.


mso-bidi-font-family:Verdana;color:black;mso-fareast-language:JA">Arasta çarşısında mevcut bulunan esnaflarımız yanında tarihte kaybolmuş mesleklerden; semercilik, sayacılık, bakırcılık, kalaycılık, saraçlık sanatların sembolik olarak devamının sağlanması amaçlanmaktadır. Bununla ilgili olarak eski ustalarımızdan yardım alınacak ve gelecek nesillere bu sanatlar aktarılacaktır. Bu uygulama ile Arasta çarsısı adeta Tarihi Meslekler Müzesi konumuna getirilecektir.


mso-bidi-font-family:Verdana;color:black;mso-fareast-language:JA">Bununla birlikte arasta da geleneksel ve yöresel yerlerin satış yerleri de bulunacaktır. Bu sayede Arasta da bulunan esnaflarımızın ticaret hacminin artacağını ve yüzünün güleceğini  dile getiren Akkaya, Akşehir’e  gelen herkesin mutlaka Arasta Çarşını  görmek isteyeceğini belirtti. Bu çalışmanın Akşehir’in en önemli mihenk taşlarından olacağını vurgularken; projenin Akşehir’in marka değerini yükselteceğini, şehri tarihiyle yeniden buluşturacağını ifade etti.