Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Aday Adayı Av.Salih Akça, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı; çiftçinin, hem ülke kalkınması hem de insanlık için hayati bir konu olan sürekli ve yeterli gıdaya erişim konusunda önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Akça “Yediğimiz ekmekte, içtiğimiz çorbada, giydiğimiz kıyafette çiftçimizin hakkı ve alın teri vardır. Geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu insanlara ulaştıran çiftçimizin emeği kutsaldır. Çiftçinin hayat standartlarının yükseltilmesi, üretim ve verimliliğinin artırılması, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır” dedi.



Türkiye’nin çok önemli bir tarım ülkesi olduğunu ve nüfusun üçte birinden fazlasının geçimini bu sektörden sağladığını ifade eden Akça, mesajında şu ifadeleri kullandı:



“Gelişmiş ülkelerde bu oranın yüzde 3 veya yüzde 5 dolaylarında olması Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyuyor. Ancak, tarım sektörünün ekonomiye büyük katkısına rağmen üreticilerimiz kalkınmanın nimetlerinden yeterince yararlanamıyor. Şahsım, böylesine önemli bir sektörün daha fazla desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.”



Ülkemiz TÜRKİYE çiftçisinin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor yeni bir hasat mevsimine girdiğimiz bu günlerde Mevlamdan bereketli bir yıl geçirmelerini diliyorum” sözleriyle tamamladı.