Tuzlukçu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Sak’ın da katılımıyla dağıtımı yapılan yardımlara dair bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa’nın konuyla ilgili değerlendirmesi şöyle:

“İlçemizde hizmet veren esnafımız, Covid-19 salgını sebebiyle ciddi anlamda mağdur olmuştu. Uzun süredir iş yapamayan esnaf kardeşlerimiz bu mağduriyetlerini sürekli dile getiriyorlardı. Tabi ki bu süreç onları olumsuz etkilemişti. İlçemizde hiç iş yapamayan esnaflarımız vardı.

Alınan tüm önlemler, halk sağlığı açısından virüsün yayılım hızını yavaşlatmayı hedeflemiştir. Bu süreçten olumsuz etkilenen esnafımıza bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için, dükkanı olan esnafımıza doğrudan kira yardımında bulunduk. Pandemi sürecinin bitip, ülkemizin ve tüm dünyanın bir an evvel sağlıklı günlere dönmesini diliyoruz. Tuzlukçu Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak, esnafımızın her daim yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Yardım alan esnafımızın mutluluğu bizleri de çok memnun etti. Umarım en yakın zamanda eski sağlıklı günlerimize döneriz.”