Mehmet Muş, 43 maddelik bir kanun teklifi getirdiklerini belirttiği açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Kısa çalışma ve çalışmanın sona ermesini takiben sağlanan normalleşmeye ilişkin süreler, Cumhurbaşkanı kararıyla 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılabilecek. İşverenler tarafından 2019 Ocak-20 Nisan 2020 tarihleri arasında en düşük sigortalı sayısına ek ilave istihdam yapılması durumunda çalışanların SGK primleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak.

Kısmi süreli çalışmanın teşvik edilmesi amacıyla kısmi çalışmayı kabul eden hizmet erbabına gelir vergisi ve damga vergisi istisnası getiriyor, evlerinde ürettikleri mal ve benzeri ortamlarda üretilen ürünlerin satışını yapanlara belirli şartlarda gelir vergisi muafiyeti veriyoruz. Burada 220 bin lira sınırı var. Turizmde konaklama vergisinin yürürlüğe girmesini de 2022 yılının başına erteliyoruz.

Yurt dışında altın, döviz, menkul kıymet gibi ekonomik sermaye piyasası araçlarının getirilmesinin önünü açıyoruz. Yurtiçinde altın, döviz, menkul kıymetlerin resmi, defterlere kayıt ettirilmesi durumunda vergi 30 Haziran 2021'e kadar talep edilmeyecek. 

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla alakalı bir çalışmamız var. Bu çalışmamızın teknik kısımlarını tamamlamaya çalışıyoruz.”

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Ekim ayı başında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan Yeni Ekonomik Program’ın (YEP) içeriğinde, 2023 yılı sonuna kadar herhangi bir vergi affına gidilmeyeceği bilgisi yer almıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da yaptığı açıklamada, vergi affı değil ancak vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması üzerinde çalıştıklarını söyledi.