Adayların KPSS puanları ile uygulamalı ve/veya sözlü sınav puanlarına göre ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları arasından alım yapılacak olan pozisyonlar şöyle sıralanıyor:

*Adalet Bakanlığı merkez ve merkez atamalı taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere; koruma ve güvenlik görevlisi, destek personeli, teknisyen ve mühendis pozisyonlarına toplam 237 sözleşmeli personel.

*Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere; zabıt katibi, mübaşir, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför ve aşçı pozisyonlarına, Konya Adliyesi, Konya Bölge İdare Mahkemesi ve bazı ilçe adliyelerinde 101, toplamda 5 bin 75 sözleşmeli personel.

*Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere; infaz koruma memuru, katip, tekniker, hemşire, teknisyen gibi pozisyonlara, Akşehir’de 10 infaz koruma memuru, Konya’da 735, toplamda 5 bin 358 sözleşmeli personel.

*Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalıştırılmak üzere; sözleşmeli icra katipliği pozisyonuna, Akşehir’de 1, Konya’da 10, toplamda 814 sözleşmeli personel.

Her 4 ilan için ayrıntılı bilgiye; resmigazete.gov.tr internet adresinden İlan Bölümü başlığı altında yer alan Çeşitli İlanlar sekmesinden ulaşılabilir.