SAYIN BAŞBAKANIM; AKŞEHİR’İ SAHİPSİZ BIRAKMAYIN!AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır ÖRS, Akşehir Belediye Başkanı Salih AKKAYA ve İş Adamlarının Temsilcisi Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi’ye soruyoruz:‘AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAVI NEDEN AKŞEHİR’DE YAPILMIYOR?’

Haber/Yorum : Ümit Aykut Şener

KASIM 2015’te yapılan Milletvekili Seçimlerinde Akşehir AK Parti İlçe Başkanı, Belediye Başkanı ve Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının, Başbakandan sonra Konya 2. Sıra Adayı diye çok övündükleri Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun 15 Temmuz’dan sonra nedense sesi-soluğu kesilmiş görünüyor.

Konya’nın İlçelerinden Ereğli, Beyşehir ve Seydişehir’de ‘Açık Öğretim Fakültesi Sınavları’ nın yapılacağı resmi olarak açıklandı ve ‘Sınav Merkezi Tercihleri’ nde yer aldığını, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu twitter adresinden duyurdu.

Akşehir AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır ÖRS, kentin sorunlarıyla ilgilenmekten çok başta bacanağı olmak üzere atama-tayin işleriyle öne çıkmayı kendine vazife olarak üstlenmiş görüyor.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın ise sosyal medya merakından başka ne iş yaptığını anlayan varsa beri gelsin. Başta İ.İ.Endüstri Meslek Lisesi binası vb. yerler olmak üzere hepsinin üstünü çizdi ve kent ekonomisinin büyümesinin önünü kesti.

Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi ise bugünlerde zaten çok meşgul. Ancak sınav sorununu çözüme ulaştırmak için devreye girip-girmediğinden haberimiz yok? İşadamlarını temsil eden bir kurumun başkanı herkesten önce temsil ettiği kurum adına ‘KENT EKONOMİSİ’ni düşünmek zorundadır. Bu konuya da derhal el atmalıdır. Odaya kayıtlı üyelerine para kazandırmak için Hindistan’a türbe yapımında gösterdiği performansı göstermesini beklemek en azından hakkımız. Akşehir’den Açık Öğretim Fakültesi Sınavlarına girenlere diğer ilçelerden katılanların da eklendiğini düşünürsek, -yaklaşık 3 bine yakın öğrenci- buradan gelecek paralarının kent ekonomisine kazandırılmamasının zararı şüphesiz ki büyük olacaktır. Başka il veya ilçelere gidilmesine seyirci kalınması Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası adına üzücü bir durumdur. İstifa etmeyi düşünmeyenlerin zaten bu sorunları çözmesi de beklenemez. Çünkü aynı ekip aynı kafa…

Aşağıdaki Linki tıklayanlar haberin doğruluğunu teyit edebilirler.

https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/sinavlar-ve-sorumluluk-uniteleri/sinav-merkezi-tercihi

Akşehir’in siyasi hayatında halkın ‘DALTONLAR’ adını verdiği ve halen AK PARTİ’de siyasete devam etmelerine seyirci kalınması, ‘AKŞEHİR HALKI’nın ve ‘AK PARTİLİ’ seçmenin büyük tepkisini çekmekte ve günden güne de bu tepki haklı olarak yükselmektedir.

Sayın Başbakanım;

Akşehir’den daha küçük nüfusa sahip olan (Ereğli hariç) bu ilçeler birbirlerine yakın mesafededir. Beyşehir-Konya arası 91 km., Seydişehir-Konya arası 90.4 km., Beyşehir-Seydişehir arası 34 km., Akşehir-Konya arası 134 km., Yunak Konya arası 191 km. Çeltik-Konya arası 182 km. Ancak çevresinde 250-300 bin nüfusu barındıran Akşehir’in nüfusu 100 bin olmasına rağmen ve gerçekler de ortadaysa AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ SINAVLARI neden bu kentte yapılmıyor. Yetkililer bu durumu görmezden mi geliyor? Bu yaklaşım tarzı Akşehirliye Allah’tan reva mıdır?

Maalesef acı da olsa gerçek olan bir şey var ki, o da AKŞEHİR’İN SAHİBİ YOK!

Lütfen, Açık Öğretim Fakültesi Öğrencilerinin isteklerine bu ülkenin Başbakanı olarak sahip çıkar mısınız?

Akşehir'e 64 yıllık geçmişinde olduğu gibi bugün de Pervasız sahip çıkıyor ve halkın taleplerini siz yetkililere iletiyor. 2014 Yılından beri yaptığımız haberlerde özellikle dikkat çektiğimiz konulara bugüne kadar net cevap veren bir siyasetçiye de rastlamadık. Çünkü sorunların kaynağı kendileri olduğundan ne cevap vereceklerini bilemediler.

Kısaca o haberlerden bazıları şöyleydi:

1.10.2014 tarihli Pervasız Gazetesinde ‘ÜST ve ALT GEÇİT PROJELERİNİ KİM İPTAL ETTİRİYOR?’

http://www.pervasiz.com.tr/guncel/ust-ve-alt-gecit-projelerini-kim-iptal-ettiriyor-h8576.html

3.10.2014 tarihli Pervasız Gazetesinde ‘PANİKLEYEN BELEDİYE BAŞKANI, ZORAKİ DESTEK ARAYIŞINDA!’

http://www.pervasiz.com.tr/guncel/panikleyen-belediye-baskani-zoraki-destek-arayisinda-h8596.html

9.10.2014 tarihli Pervasız Gazetesinde ‘TREN RAYI’ İLE ‘KARAYOLU’ AYNI SEVİYEDE OLMAK ZORUNDA!

http://www.pervasiz.com.tr/guncel/tren-rayi-ile-karayolu-ayni-seviyede-olmak-zorunda-h8608.html

29.11.2014 tarihli Pervasız Gazetesinde ‘AKŞEHİR’DE PARALEL YAPI İLE MÜCADELE YOK!’

http://www.pervasiz.com.tr/guncel/aksehirde-paralel-yapi-ile-mucadele-yok-h8925.html

Yazımda belirttiğim bazı haber başlıkları ve linklerini verdiğimiz konuları bugüne kadar engelleyenleri, geciktirenleri veya iptal ettirenleri Başbakanlık Teftiş Kurulu ve tüm bu olaylardan daha önceki görevleri sırasında haberdar olan Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (mailine gönderilmiştir) ile istişare ederseniz, tüm gerçekler tek tek ortaya çıkacaktır. Zira 15.09.2016 tarihinde Karayolları Kavşağında meydana gelen kazada yine 6 kişi yaralandı. http://www.pervasiz.com.tr/guncel/karayollari-kavsaginda-kaza-6-yarali-h13355.html

Akşehir Halkı, herhangi bir cemaat veya tarikata değil, gerçekten kendisine hizmet etmek isteyen siyasetçileri görmek istiyor.

Ülkemizde, 17/25 Aralık 2013’ü milat gösterip, sözde İTİRAFÇI olduklarını açıklayanlara inanarak onlara dokunulmaması halkın vicdanını rahatsız ediyor, bilesiniz… Devlet, tehdit ve şantajla yanlış yola düşenleri mutlaka kucaklamalıdır ancak bilerek ve isteyerek FETÖ/PDY’ye hizmet edenlere ise hukuk normları içinde gereken cezayı almaları için elinden geleni de yapmalıdır. Akşehir’den aylık 30 bin USD, yıllık 360 bin USD toplayanların bugünlerde kendilerini kurtarmak uğruna FETÖ/PDY’ye özenle aldıkları vatan hainlerini ihbar etmeleri devlet açısından önemli olsa da bu kişilerin hala görevlerinde kalmaları da bir o kadar yanlıştır!

Her nedense, Akşehir’i bir üst aklın yönettiği ve koruduğu ortak görüşü, kamuoyunda yüksek sesle konuşuluyor ve bu durumdan Akşehir Halkı hem şikâyetçi hem de büyük rahatsızlık duyuyor!..

Unutulmamalıdır ki; 15 TEMMUZ’DA VATAN UĞRUNA HAYATLARINI HİÇE SAYAN 250 ŞEHİDİMİZİN KANLARI YERDE KALMASIN!

Ülkemizi kana bulamak isteyen bu vatan hainlerinin topladıkları himmet paralarıyla TÜRK MİLLETİNE bombalar ve kurşunlar yağdıranların unutulmaması için MEB, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ilk haftasında bu konunun işlenmesi talimatını vermedi mi? Siz, ziyaret ettiğiniz okullarda bunu dile getirmediniz mi?

Bu vatan hainleri ancak dünyadan göç ettiklerinde ve imamlar bize şu soruyu sorduğunda; ‘Ey Cemaati Müslimin, bunları nasıl bilirsiniz? Hakkı'mızı helal etmeyeceğiz, gömün mü’  demek zorunda bırakılacağız.

Saygılarımla…

Normal021falsefalsefalseTRX-NONEX-NONEmso-para-margin-bottom:8.0pt;line-height:107%;