Kaymakam Yalçın Sezgin Başkanlığında öğretmenevi toplantı salonunda yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

 Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin toplantıda genel konular ile eğitim ve öğretime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

1) FETÖ/PDY terör örgütü hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakamımız Yalçın SEZGİN, bu konuda taviz vermeden kamu içinde bulunan her şüpheliyi adalet mercilerine intikal ettireceğiz. Okul müdürlerimiz de bu konuda öğrendikleri şüpheli durumları  ilçe milli eğitim müdürüne derhal iletmelilerdir.


2) FETÖ/ PDY terör örgütünün ülkemiz için yaptığı hainlikleri gördük. Bu noktadan hareketle biz kamu görevlileri bu hainlerle mücadele ederken geçmişinde muhasebesini yapmalıyız.


Bir kere gücümüzü Anayasadan, yasalardan alarak bulunduğumuz noktada en iyi hizmeti vermeliyiz.


Geçmişte FETÖ örgütüne sırtını dayayarak bir yerlere gelen, uyanması gerektiğinde uyanmayanların halini görüyorsunuz.


Bu nedenle devlet memuru olarak tarafsızlık ilkesine uyarak, Anayasa ve yasalara bağlı olarak hizmet sunmalıyız.


3) Bu genel konulardan sonra 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı hazırlıklar anlamında önümüzde kısa bir zaman kaldı. Bu zamanı da iyi değerlendirerek 19 Eylül günü inşallah ilk ders zilini çalacağız.


Bunun için fiziki olarak okulların 19 Eylüle hazırlanması gerekiyor.


Ödenek gecikmesi, ihalenin geç yapılması nedeniyle tamamlanamayan inşaat işleri varsa ve devam edecekse, bunların eğitim öğretimi ve çocuklarımızın güvenliğini olumsuz etkilemeyecek şekilde gözden geçirilerek tedbirler alınmalıdır.


4) Taşıma ihalesi ve yemek ihaleleri tamamlanmalı, ihalede karşılaşılabilecek gecikmeye göre B planı olarak öğrencilerimizin taşınmasına ilişkin planlamalar yapılmalıdır.


Bu çerçevede taşımada dahi güvenli taşıma esastır.


5) Okul güvenliğine ilişkin tedbirlerimiz gözden geçirilmeli ve bu konuda sürekli dikkatli olarak öğrencilerimizin okul ortamında güvenli ortamda olmasını sağlamalıyız. Buna öğrencinin evinden gelişi - gidişi dâhildir.


6) Kitap okuma ve okuma alışkanlığını geliştirme noktasında yeni fikirlere açığız. Bu konuda "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor." projesini ele alıp burada yeni neler yapabiliriz.  Bunları tartışalım. KOP idaresine yeni projeler gönderelim.


Hepsinden önemlisi arkadaşlar biz okuyalım, okumayı tavsiye eden bizler örnek olalım.


Bir de çocuklarımızı belirli bir dünya görüşüne yatkın kitaplarla beslemeyelim. Dünyaya tek pencereden bakmasınlar.


Siz her gün aynı yemek yer misiniz? Aynı yemekle beslenirseniz bedeninizde bazı eksiklikleri hissedersiniz, zamanla hasta bile olursunuz.


Okumak da öyle beyninizi sadece belirli bir bakış açısına göre beslerseniz sığ bir bakış açısı ile yetişirsiniz.


Onun için tek bir gazete okumamak gerekir farklı sesleri duymak bilmek gerekir.


Geçmişte FETÖ ile de yazılar yazılmış. Haberimiz var mı?


Ön yargı kötü bir şey dönüp bizi vurabilir.


Dünyayı tanımak için okuyacağız, öğreneceğiz. Okuyarak zenginleşeceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi dünyaya en iyi şekilde hazırlamak için öğrenme merakını uyandıracağız.  


7) Eğitim ve öğretim kurumlarının en önemli işi şüphesiz kendilerine emanet edilen çocukları ve gençleri çağın gerektirdiği bilgilerle donatmaktır. Bunun içinde Akşehir ilçesi olarak bir iddiamız olmalıdır.


Bu iddianın Akşehir ilçesini eğitimde Konya'da değil Türkiye'de zirveye taşıma iddiası olmalıdır.


Bunu başarabiliriz. Bunu başarabilmek için ihtiyacımız olan tek şey bu başarıya inanmak ve adım atmaktır.


Bazı okullarımız ailelerin eğitime olan ilgisizliği, ekonomik nedenler ve pek çok şey söyleyebilir. Söylüyorsunuz da, bunları bir kenara bırakacağız.


Bu şartlardan bir başarı hikâyesi yazacağız. Velinin eğitim konusunda duyarlı, öğrencinin imkânlarının iyi olduğu yerde zaten başarı vardır, olmalıdır.


Ama biz diğer olumsuzlukları bertaraf ederek başarı yakalayabilirsek bu başarı anlamlıdır.


Bu yolculukta varım diyen okullarımıza diyorum ki; okullarınızın girişine yazın mesela, "Okulumuz bu yıl TEOG'da Türkiye birincisi olmaya hazırlanıyor." gibi veya başka şey ama harekete geçin mesela "Bu okulda geleceğin Başbakanı okuyor" deyin, "Bu okulda geleceğin en iyi hekimleri okuyor." deyin veya "Bu okulda geleceğin en iyi insanlarını, en başarılı insanlarını yetiştiriyoruz" deyin.


Hayalleriniz yoksa hedefleriniz olmaz. Hedeflerinizde yoksa başarılarınız olmaz.


Bu yöneticilik bir gün bitecek. Yönetici olduğunuz döneme ilişkin bir başarı hikâyeniz olsun.


2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı ve başarılı olmasını diliyor, buradan sizler aracılığınız ile bütün öğretmenlerimize selam ve saygılarımı iletiyorum.