Bölgede bir ilk olma özelliğine sahip olan zeka oyunları bahçesine öğrencilerin seviyelerine uygun eğitim materyalleri konuldu. Her iki okul idareci ve öğretmenlerinin de destek verdiği proje ile zeka oyunları bahçesi farklı materyallerle zenginleştirildi.

Açılışı yapılan bahçede öğrencilerin oynayabilecekleri satranç, dama, denge oyunu ve hanoi kulesi gibi bir çok beceri kazandıran ve kişisel gelişimine katkı sağlayacak materyaller yer alıyor.

Yunak Kaymakamı Murat Karahan tarafından açılışı yapılan Zeka Oyunları Bahçesi, yediden yetmişe herkesin ilgi odağı oldu. Programda proje ortağı iki okul arasında düzenlenen turnuvada dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere protokol üyeleri tarafından madalya ve katılım belgesi verildi.

Projeyle öğrencilerin planlama, dikkat, odaklanma, doğru karar verebilme, kendilerine özgü yaklaşımlar geliştirme, tasarım yapma, şekil oluşturma, taktik geliştirme ve öngörü gibi fiziksel ve zihinsel becerileri geliştirmelerine ve sosyalleşmelerine fırsat sağlanması amaçlanıyor.