Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen eğitimler çerçevesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri; öğrencilere, öğretmenlere ve personele özellikle deprem ve yangın afetleri ile acil durumlarda neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler veriyor. Bilgilendirme sonrasında her bir okulda tahliye ve yangın tatbikatları yapılıyor.    

Öğrencilere, gerek ev ortamlarında ve gerekse okulda herhangi bir acil durum yaşandığında neler yapmaları gerektiği anlatılıyor. Daha sonra okul bahçesinde çıkan yangına nasıl müdahale edileceği ve yangın esnasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösteriliyor. Ayrıca, İtfaiye Daire Başkanlığı görevlilerinin acil durumlarda kullandığı ekipmanlar da öğrencilere tanıtılıyor.

Zaman zaman eğitim ve tatbikatlara katılarak öğrenci ve öğretmenlerle birlikte olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan; tüm okullarda gerçekleştirilecek olan etkinliklerde kendilerine yardım ve desteklerini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve personeline teşekkür etti.