Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Şube Müdürü Abdullah Tunçez, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Mustafa Bayramoğlu ve Yasin Türker, İlçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Birimi’nden Alpaslan Atakan Çakar ve Murat Aksert ile öğretmenler katıldı.

Periyotlar ve guruplar halinde tüm öğretmenlere verilecek olan trafik eğitimi seminerlerinin ilkinde; eğitim öğretim yılı boyunca uyulması gereken kurallar, hijyen ve yeni uygulamalar ile öğrencilerin dikkat etmesi gereken kurallar anlatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan; eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul servislerinin de öğrenci taşıma faaliyetlerine başladığını, yıl boyunca okul servis şoförlerinde güvenli sürücülük farkındalığının arttırılmasına yönelik eğitim ve bilgilendirme yaptıklarını ifade ederek pandemi döneminde alınacak önlemlere ve öğrencilerde trafik bilincinin oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Eğitimlerde, trafik eğitiminin yanı sıra genel güvenlik konularının da ele alındığını belirten İşcan; “Okul yöneticilerimiz ile öğretmenlerimize genel trafik eğitimi ve öğrencilerimizin uymaları gereken kuralları anlatıyoruz. Bu eğitimlerimiz yıl boyunca sürecek” dedi.

Daha sonra, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Trafik Tim Komutanı Mustafa Bayramoğlu ve Yasin Türker ile İlçe Emniyet Amirliği Trafik Denetleme Birimi’nden Alpaslan Atakan Çakar ve Murat Aksert, okul taşıt araçlarının standartlara uygunluğu, araçlarda bulundurulması zorunlu olan malzemeler, trafik kurallarının öğrencilere benimsetilmesi, okul servis araçlarının kontrolü ve diğer trafik kuralları ile ilgili bilgiler verdiler. Eğitim semineri; sorulan soruların cevaplanması, görüş ve önerilerin dile getirilmesinin ardından sona erdi.

Trafik eğitimlerinin, periyotlar halinde tüm öğretmen ve öğrencilere yıl boyunca verileceği öğrenildi.